Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτός ενισχύσεων και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, με τον νέο αναπτυξιακό νόμο

Τουριστικά λεωφορεία
21 Ιανουαρίου 2022 / 12:26

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κραυγή αγωνίας υψώνουν οι Ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας, καθώς διαπιστώνουν ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος τους εξαιρεί από κάθε μορφής ενίχυση.

Το Σωματείο ζητά τη στήριξη των τριών βουλευτών του νησιού, ώστε να αναθεωρηθεί η στάση της κυβέρνησης στο θέμα των επιδοτήσεων που αγνοεί κρίσιμους κλάδους της τουριστικής οικονομίας. Σε επιστολή τους αναφέρουν:

«Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές Κέρκυρας,

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι οι επιχειρήσεις των τουριστικών λεωφορείων και των τουριστικών γραφείων, αποκλείστηκαν από κάθε μορφής επιδότηση ή στήριξη μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, που έρχεται προς συζήτηση στη Βουλή τις επόμενες μέρες.

Πραγματικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους ανύπαρκτους λόγους του αποκλεισμού μας. Δυστυχώς η Πολιτεία συνεχίζει επιλεκτικά την βοήθεια σε ορισμένους κλάδους της τουριστικής οικονομίας, αδιαφορώντας και για άλλους κρίσιμους και βασικούς».

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων καλεί τους βουλευτές του νησιού  «έστω και καθυστερημένα να βοηθήσουν ώστε, οι αρμόδιοι Υπουργοί Τουρισμού και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, να κατανοήσουν την μείζονος σημασίας συμβολή μας στην ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού, και να αναθεωρήσουν τη στάση τους, εντάσσοντας μας στις επιδοτούμενες επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα δε μετά και από την εξάντληση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την πανδημία, είναι επιτακτική ή ανάγκη ενίσχυσης του κλάδου μας πριν αφανιστούν παντελώς οι επιχειρήσεις μας και προστεθούν χιλιάδες ακόμη άνεργοι».