Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγώνες δρόμου προς τιμή Σπύρου Κοντοσώρου & στη μνήμη Βικτωρία Σγουροπούλου

ΣΤΙΒΟΣ
18 Ιανουαρίου 2022 / 17:01
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Βόρεια Κέρκυρα έχει βγάλει μεγάλους αθλητές στο στίβο, με τον Σπύρο Κοντοσώρο που μεσουράνησε στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 να είναι ένας από αυτούς.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Βόρεια Κέρκυρα έχει βγάλει μεγάλους αθλητές στο στίβο, με τον Σπύρο Κοντοσώρο που μεσουράνησε στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 να είναι ένας από αυτούς. Τελευταίοι η Κ. Ρωμαίου 2η Παγκόσμια νικήτρια και ο Π. Ματζουρογιάννης 1ος στο Πανευρωπαϊκό.    

Το Καβαλούρι προς τιμήν του Σπ. Κοντοσώρου, σε συνεργασία με την ΓΕ Θιναλίουκαι υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ διοργανώνει αγώνες δρόμου στις 13 Μαρτίου για παιδιά Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων (από εκεί ξεχωρίζουν τα ταλέντα) και για κατηγορία ανδρών γυναικών. Παράλληλα οι αγώνες αφιερώνονται στη μνήμη του Βίκτωρα Σγουρόπουλου του καθηγητή Φυσικής Αγωγής ο οποίος αφιέρωσε όλο του το είναι στην προσπάθειά του να αναδείξει αθλητές στίβου στους δρόμους.

Ο Σπύρος Κοντοσώρος να θυμίζουμε στους νεότερους ότι ήταν κορυφαίος Έλληνας αθλητής για πολλά χρόνια στα 3.000μ. στιπλ και όχι μόνο, αφού έτρεχε και 5 και 10 χιλιόμετρα και μάλιστα είχε και Πανελλήνιο ρεκόρ στα 10.000χλμ που είχε κάνει στους αγώνες του 1972 σε μια κούρσα στην οποία κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ και σε επτά ενδιάμεσες αποστάσεις  των 6, 7, 8, 9 χλμ και 4, 5 και 6 μιλίων. Τεράστιος αθλητής, μεγάλος αγωνιστής σε μια δύσκολη εποχή όπου δεν υπήρχαν οι σημερινές συνθήκες, προπόνησης (γυμναστήρια, διατροφή, φυσικοθεραπευτές, αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ).      

Η προκήρυξη των αγώνων

Η  Τοπική Κοινότητα Καβαλλουρίου  του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, με την   Τ.Ε ΣΕΓΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και την Γ.Ε ΘΙΝΑΛΙΩΝ,  υπό την Αιγίδα του ΣΕΓΑΣ  συνδιοργανώνουν Αγώνες Δρόμου την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 και ώρα 10.30  προς τιμή του Μεγάλου Αθλητή Σπύρου Κοντοσώρου  και στη μνήμη του Βίκτωρα Σγουρόπουλου Καθηγητή  Φ.Α και προπονητή Στίβου,  στον υπαίθριο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καβαλουρίου.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

1.000μ.  Αγοριών – Κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων 2010 και μικρότεροι/ες

1.000μ. Αγοριών – Κοριτσιών Γυμνασίων2007-2008-2009

(Υπαίθριος χώρος πρώην  Δημ. Σχολείου Καβαλλουρίου)

9.000μ. Ανδρών & Γυναικών

Εκκίνηση :  Σημείο Τρόμπα Αχαράβη

Τερματισμός : Υπαίθριος χώρος πρώην Δημοτικού Σχολείου Καβαλλουρίου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1.000μ. ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ  & ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ  στον υπαίθριο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Καβαλλουρίου  από ώρα 09.00 – 10.00

9.000μ.  ΑΝΔΡΩΝ &  ΓΥΝΑΙΚΩΝ στο  e-mail της ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας

(ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ – ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ)

 Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ Γ.Γ.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, που θα αναφέρεται στην αναλυτική Προκήρυξη των Αγώνων που θα ακολουθήσει.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια