Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πρώτο ΕΝ-Τhe Magazine του ’22 είναι εδώ...

ΕΝ-Τhe Magazine
17 Ιανουαρίου 2022 / 16:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έφθασε και κυκλοφορεί, από επιλεγμένα σημεία διανομής, το #6 (Ιανουάριος 2022) του μηνιαίου free press περιοδικού των εκδ. «Ενημέρωση», EN-The Magazine.

Μια ξεχωριστή ματιά σ’ ανθρώπους και σε δράσεις της Κέρκυρας˙ του πολιτισμού, των τεχνών, της δημιουργίας, της μνήμης, της ζωής, του well living, τις πρότασης. Μια Κέρκυρας, που, όπως λέει και... το ρητό, δεν ξεχνάει να θυμάται ποια (οφείλει να) είναι.

Αυτό το μήνα διαβάστε...
 
• Αναβιώνοντας το μύθο του «Rondo». Μια μοναδική αναδρομή, μέσα απ’ τα λόγια των πρωταγωνιστών (Σώζος, Πουλιάσης, Λαβράνος), του θρυλικού rock bar, που άλλαξε τη νυχτερινή ζωή της Κέρκυρας τις δεκαετίες ’80 κι ’90.
 
Αφιέρωμα βιβλίο. Μαρία Πετρίτση και Μαρία Καμονάχου, σε δυο μεγάλες συνεντεύξεις με αφορμή την κυκλοφορία των νέων τους βιβλίων - και bonus, όλες οι τελευταίες «κερκυραϊκές» εκδόσεις, που κοσμούν ήδη τα ράφια των βιβλιοπωλείων.
 
Η ιστορία γράφτηκε στο πόντιουμ. Σε μια σπάνια συνθήκη, μια γυναίκα, η νεαρή, Κυριακή Κουντούρη διηύθυνε πρόσφατα τη Συμφωνική Ορχήστρα της «Παλαιάς» και είχε πολλά να διηγηθεί στο «ΕΝ» για το «έτσι το έζησα» (και όχι μόνο).
 
Η τούμπα... αλλιώς. Ο κορυφαίος τουμπίστας, Γιώργος Ραράκος κυκλοφορεί εντός των ημερών το LP «Tuba Varie», αποκαλύπτοντας τις μοναδικές -κι άγνωστες, στο ευρύ κοινό- δυνατότητες ενός οργάνου, που... δεν είναι (μόνο) συνοδευτικό.
 
Ιστορία. San Giacomo,1817. Έναν... μήνα σαν κι αυτόν (Ιανουάριος), παραμονές της Επανάστασης, η «Πολυξένη», του Ιακωβάκη Ρίζου Νερουλού, γινόταν το πρώτο έργο που ανέβηκε επί σκηνής σε γλώσσα ελληνική. Και τα στήθη φούσκωναν...
 
Kι άλλα, πολλά...


Ζητείστε το ΕΝ Οκτωβρίου στα εξής σημεία...

ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ (Νικηφόρου Θεοτόκη)
ΠΛΟΥΣ (Νικηφόρου Θεοτόκη)
ΓΚΙΤΣΗΣ (Νικηφόρου Θεοτόκη)
ΖΑΜΑΝΦΟΥ (Ευγενίου Βουλγάρεως)
ΝOSTOS (Ευγενίου Βουλγάρεως)
ΣΤΕΡΓΙΟΥ Θ. (Πρακτορείο, Ευγ. Βουλγάρεως)
ΑRTISSIMO (Ευγενίου Βουλγάρεως)
ΑRTISSIMO (Πίνια)
ΣΤΑΡΕΝΙΟ (Γκίλφορδ)
LISTON (Κάτω Πλατεία)
SESSIONS (Κάτω Πλατεία)
RED HOT CHILLI BURGER (Eβραϊκή)
LOUKOUMAMA (Πεζόδρομος)
SΤΟRIES (Πεζόδρομος)
ΚΙΟΣΚΙ (Λεωφόρος Αλεξάνδρας)
BREW (Λεωφόρος Αλεξάνδρας)
ΕΜΕRAL (Σαρόκο)
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΛΥΓΕΡΗ / ΚΟΜΠΟΛΙΤΗ (Γαρίτσα)
ΣΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ (Εθν. Κέρκυρας - Λευκίμμης)
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ (έναντι ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ)
ΜΠΡΙΚΙ (έναντι πρ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ)
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ (έναντι ΜΑΡΑΣΛΕΙΟΥ)
ΑLDEBARAN (Τσιπουράδικα)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΟΥΑ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ (Έναντι ΑΒ Κοντόκαλι)
 
Θυμίζουμε ότι...

...εάν, για διευκόλυνσή σας, επιθυμείτε το περιοδικό να σας αποστέλλεται κάθε μήνα κατ' οίκον, εντός ή εκτός Κέρκυρας, είναι διαθέσιμη η συνδρομητική μας υπηρεσία (πληροφορίες, «Eνημέρωση», τηλ. 26610 23494).