Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεράντζης: Εσαεί δουλεία ύδρευσης από γεώτρηση για τις κατασκηνώσεις στα Γουβιά

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
15 Ιανουαρίου 2022 / 11:49

Από το 2022 θα σταματήσουμε την υδροδότηση μας από την ΔIAΔΕΥΑΚ, ελαφρύνοντας το δίκτυο της ΔIAΔΕΥΑΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυτονομία υδροδότησης απέκτησαν οι παιδικές κατασκηνώσεις Σταμάτιος Δεσύλλας στα Γουβιά, καθώς όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος του ΔΣ Σπύρος Νεράντζης  "μπορεί να πέρασαν 65 χρόνια, αλλά τα καταφέραμε να θεμελιώσουμε το δικαίωμα που μας παραχώρησε το 1957 η Κα Δεσύλλα με την δωρεά του οικοπέδου για δημιουργία κατασκηνώσεων".

Όπως ανακοίνωσε ο κ.Νεράντζης "από το 2022 θα σταματήσουμε την υδροδότηση μας από την ΔIAΔΕΥΑΚ, ελαφρύνοντας το δίκτυο της ΔIAΔΕΥΑΚ και συγχρόνως χωρίς οικονομική επιβάρυνση, πλέον για την κατασκήνωση.

Ο λόγος απλός και αναφέρεται στο Συμβόλαιο δωρεάς από το 1957!
 Έχουμε εσαεί δουλεία ύδρευσης από την γεώτρηση που βρίσκεται στο διπλανό οικόπεδο με μόνη υποχρέωση την πληρωμή των ανάλογων λειτουργικών εξόδων της εγκατάστασης της γεώτρησης ή την τοποθέτηση δικής μας εγκατάστασης.

Βεβαίως η γεώτρηση λειτουργεί και μάλιστα με πολύ μεγάλη παροχή νερού.
Σήμερα προχωρήσαμε στην σύνδεση με τα μηχανήματα της γεώτρησης και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την ΔIAΔΕΥΑΚ για την συνεργασία της, το συνεργείο
καθημερινότητας και τον υδραυλικό του Δήμου μας καθώς και τον εθελοντή από το
Όλοι μαζί για την Κέρκυρα τον Κον Παύλο Ζορμπά για την παροχή τόσο των υλικών όσο και της προσωπικής εργασίας του για την σύνδεση της παροχής.
 


Επίσης για πρώτη φορά έχουμε αποθηκευτικό χώρο για τα περιουσιακά στοιχεία των κατασκηνώσεων, όπως σκηνές, κρεβάτια, τραπέζια κλπ.

Μετατρέψαμε ένα μέρος της τραπεζαρίας σε ασφαλή αποθηκευτικό χώρο με τετραπλό όφελος:
  1. Προστατεύουμε την περιουσία  των κατασκηνώσεων από νερά, υγρασίες, σκόνες και τρωκτικά.
  2. Πλέον είναι ελεύθεροι κατά τους χειμερινούς μήνες οι χώροι των τουαλετών και των μαγειρείων και έτσι μας δίνεται η δυνατότητα προγραμματισμού και παρεμβάσεων, χωρίς να περιμένουμε το άνοιγμα των κατασκηνώσεων.
  3. Τοποθετώντας κλιματιστικά, έχουμε την δυνατότητα δημιουργίας κλιματιζόμενης αίθουσας για τους καλοκαιρινούς μήνες αν χρειαστεί.
  4. Με πολύ μικρές παρεμβάσεις μας δίνεται η δυνατότητα χρησιμοποίησης της αίθουσας για πλήθος εκδηλώσεων από Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς.



Σε αυτήν μας την προσπάθεια συνέβαλαν και τους ευχαριστούμε πολύ ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Μελίδης, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας".
 
 
Σπυρίδων Νεράντζης (Πρόεδρος)  
Μαρίνος Μικάλεφ (Αντιπρόεδρος)
Γιάννης Γραμμένος (Μέλος)