Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κ.Γαρούνα για την απώλεια του Θ.Σπίνουλα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
15 Ιανουαρίου 2022 / 10:27

Ο Θανάσης Σπίνουλας σφράγισε τις μνήμες μας με τις μελωδίες του και την παραδοσιακή μουσική της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ιδιαίτερη θλίψη στην τοπική κοινωνία του Κάτω Γαρούνα προκάλεσε η απώλεια του συγχωριανού μας Θανάση Σπίνουλα. Ο Θανάσης Σπίνουλας, με τις μελωδίες του βιολιού του, την χαρισματικότητα και την πάντα ευγενική φυσιογνωμία του, ψυχαγώγησε γενιές Κερκυραίων.

Ο Θανάσης Σπίνουλας σφράγισε τις μνήμες μας με τις μελωδίες του και την παραδοσιακή μουσική της Κέρκυρας και ήταν ο αγαπητός δικός μας Θανάσης.

Το πρώτο του συγκρότημα το δημιούργησε το έτος 1950, με τον ίδιο στο βιολί, με τον Σπυρίδωνα Καρδάμη του Κωνσταντίνου στην κιθάρα και το τραγούδι και τον Τάσο Σκιαδόπουλο, ο οποίος αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Πέτρο Αλαμάνο, στο αρκοντόον.

Στο συγκρότημα το δικό του συμμετέχει για πρώτη φορά το αρκοντεον και από τότε καθιερώθηκε στην τοπική ορχήστρα. Με το συγκεκριμένο συγκρότημα συνεργάστηκε μέχρι το έτος 1960. Μετά η πορεία του είναι γνωστή.

Ήταν λάτρης του χωριού του Κάτω Γαρούνα και κάθε χρόνο στην εορτή του Αγίου Παντελεήμονος, η ορχήστρα του συνόδευε την πανήγυρι του χωριού του.

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γάρουνα, ευχαριστεί τον Θανάση Σπίνουλα για την σπουδαία παρακαταθήκη που άφησε. Αιώνια του η μνήμη!

Εκ του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Γαρούνα ο «Άγιος Παντελεήμων» Κέρκυρας.