Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανδ.Φλώρος: «Ως Ιόνιο Πανεπιστήμιο δεν χρειαζόμαστε αστυνομία»

Ανδρέας Φλώρος
14 Ιανουαρίου 2022 / 17:13

Την προστασία της περιουσίας του ιδρύματος με σεκιούριτι εξετάζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  «Ως Ιόνιο Πανεπιστήμιο δεν χρειαζόμαστε αντικειμενικά την πανεπιστημιακή αστυνομία», τονίζει σε δηλώσεις του στην «Ε» ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος. Όπως μάλιστα επισημαίνει, το πανεπιστήμιο εξετάζει την προστασία της περιουσίας του, με ένα διαφορετικό μοντέλο, αυτό των σεκιούριτι, οι οποίοι θα βρίσκονται υπό την αυστηρή εποπτεία του ίδιου του ιδρύματος.

Στη σκιά των πρόσφατων επεισοδίων στην ΑΣΟΕΕ  και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ξεκινάει την Δευτέρα η εκπαίδευση των 400 πρώτων ειδικών φρουρών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ). Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, θα είναι στη διάθεση του κάθε ΑΕΙ, ωστόσο η παρουσία της δεν θα χρειαστεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όπως τονίζει ο Πρύτανης,  προσθέτοντας ότι ούτως ή άλλως σε περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών που εμπίπτουν στον κώδικα ποινικού δικαίου επεμβαίνει αυτεπάγγελτα η Αστυνομία.

Θυρωροί

Εδώ και χρόνια η φύλαξη των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου, όλων των Τμημάτων του, στην Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα, γίνεται μέσω αναδόχου για την απ’ ευθείας ανάθεση του έργου. Ουσιαστικά πρόκειται για θυρωρούς στην ευθύνη των οποίων τίθεται η καλή εκτέλεση της φύλαξης στους χώρους του Πανεπιστημίου, η διαχείριση των κλειδιών του κάθε κτιρίου, η καταχώρηση σε βιβλίο εισερχόμενων-εξερχόμενων ατόμων κατά τις ώρες μη λειτουργίας των Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, οι έλεγχοι μετά το πέρας της εργασίας, σε κάθε γραφείο κ.α.

Αυτό, ωστόσο που εξετάζει το ίδρυμα είναι η λύση των σεκιούριτι, προκειμένου να διασφαλιστούν οι εργαστηριακές υποδομές ως ένα περαιτέρω βήμα που να ξεφεύγει από το υπάρχον μοντέλο των θυρωρών. Προς στιγμήν πάντως και μέχρι να ολοκληρωθεί ο διεθνής διαγωνισμός με αντικείμενο την υπηρεσία φύλαξης των εγκαταστάσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου σε όλα τα νησιά για το χρονικό διάστημα 01-01-2022 έως και 31-12-2024 με το υπάρχον μοντέλο, το ίδρυμα δημοσίευσε πρόσκληση για την φύλαξη των χώρων του στα τέσσερα νησιά για διάστημα 90 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης, μέσω των οποίων θα τοποθετηθούν 20 θυρωροί για την κάλυψη των αναγκών.

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ