Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση Μπιάγκη για το ΙΕΚ Κέρκυρας: Το ίδρυμα σε τέλμα

Δημήτρης Μπιάγκης
14 Ιανουαρίου 2022 / 13:50

«Δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς απέναντι στο «διαρκές έγκλημα» που διαπράττεται»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ερώτηση προς τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης για το ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας. Ο Βουλευτής επανέρχεται στο θέμα, καθώς παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις, που εκφράστηκαν σε επίκαιρη ερώτησή του τον Οκτώβριο του 2021, το εκπαιδευτικό ίδρυμα, παραμένει δυστυχώς σε τέλμα και υπολειτουργεί.

Το έλλειμα σε προσωπικό που παρουσιάζει η σχολή καθιστά επισφαλή τη λειτουργία της καθώς:

- Δεν πραγματοποιούνται εργαστήρια, όταν αποδεδειγμένα η πρακτική εξάσκηση αφορά το 40 – 50% της εκπαίδευσης και εξειδίκευση των σπουδαστών.

- Δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες ενέργειες συντήρησης και ελέγχου των εργαστηρίων και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτει η σχολή (πυροσβεστικά μέσα, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις),

- Δεν έχουν εκδοθεί τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την ασφαλή λειτουργία τους και δεν έχουν πραγματοποιηθεί και οι απαραίτητες προμήθειες υλικών.

- Δεν έχει ανατεθεί η εργασία καθαρισμού, σε μια περίοδο που τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι συνθήκες επιβάλλουν πρόσθετη προσοχή και μέριμνα.

- Τίθενται σε κίνδυνο τα προγράμματα μετεκπαίδευσης της σχολής, ενώ οι απόφοιτοι της προηγούμενης χρονιάς δεν έχουν λάβει ακόμα το πτυχίο τους.
«Είναι τραγικό, τρεις μήνες μετά την επίκαιρη ερώτησή μας, το ΙΕΚ Τουρισμού των 180 και πλέον σπουδαστών να υπολειτουργεί παρά τις διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις του Υπουργού», τονίζει στην ερώτηση ο Βουλευτής και συνεχίζει:

«Το ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας αποτελεί έναν αναντικατάστατο συνδετικό κρίκο μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τουριστικής αγοράς, επιμορφώνει επαγγελματίες του κλάδου, σε μια εποχή που γίνεται όσο το δυνατόν πιο απαραίτητη αυτή η διαδικασία.

Το ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας αποτελεί τρανό παράδειγμα σύνδεσης της γνώσης με την πράξη, της εκπαίδευσης με την εργασία. Δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς στο «διαρκές έγκλημα» που διαπράττει η ηγεσία του Υπουργείου απέναντι στο ΙΕΚ Τουρισμού και την Κέρκυρα».