Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μηδενικό ενδιαφέρον από ιδιώτες παιδιάτρους για τους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας

Εμβολιασμοί
14 Ιανουαρίου 2022 / 13:02

Από την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου ξεκινάει νέα εμβολιαστική γραμμή στο Νοσοκομείο Κέρκυρας για παιδιά 5 – 11 ετών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μηδενικό είναι το ενδιαφέρον των ιδιωτών παιδιάτρων της Κέρκυρας για να συνδράμουν τους εμβολιασμούς των παιδιών που πραγματοποιούνται από τις 18 Δεκεμβρίου αποκλειστικά στο Κέντρο Υγείας Πόλεως από όλο το νησί. και το Υπουργείο Υγείας ζήτησε από τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας να προβεί σε διερευνητικές επαφές με τους παιδίατρους που διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία στην Κέρκυρα, προκειμένου να καλυφθούν οι βάρδιες για τους εμβολιασμούς των παιδιών άνω των 5 ετών, ωστόσο δεν υπήρξε το παραμικρό ενδιαφέρον.
Ωστόσο από την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ξεκινάει εμβολιαστική γραμμή στο Νοσοκομείο Κέρκυρας για παιδιά 5 – 11 ετών. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται με εμβόλιο Pfizer. 

Πώς θα βρεθεί λύση

Όπως τόνισε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Δημήτρης Καλούδης, ή θα ακολουθήσει επίταξη υπηρεσιών ή θα βρεθεί λύση ενδοϋπηρεσιακά, καθώς πλέον τους εμβολιασμούς παιδιών μπορούν να τους διενεργούν και γενικοί ιατροί. Ωστόσο το φορτίο που έχει σηκώσει στις πλάτες του το Κέντρο Υγείας Πόλεως είναι δυσβάσταχτο, καθώς έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια των αντοχών του, λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού.

Εμβολιασμοί από τη Διεύθυντρια του Κ.Υ. 

Διευκρινίζεται ότι το Κ.Υ. Πόλης πέρα από τους εμβολιασμούς και των υπόλοιπων πληθυσμιακών ομάδων παρέχει κάθε είδους υπηρεσίας υγείας (εμβολιασμούς κατ'οίκον, έκτακτα τακτικά ιατρειά, επείγοντα κ.α.) με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει. Μάλιστα παρότι το Κ.Υ Πόλης έχει επωμιστεί τον εμβολιασμό των παιδιών, δεν διαθέτει δική του παιδίατρο και χρησιμοποιεί από το ΠΙΚΠΑ, η οργανική θέση της οποίας βρίσκεται στο Κ.Υ Αγ.Μάρκου, ενώ λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης, οι εμβολιασμοί των παιδιών διενεργούνται πλέον από την διευθύντρια του Κ.Υ, ιατρό Σοφία Μαυροπούλου. Σημειώνεται ότι οι εμβολιασμοί των παιδιών διενεργούνται κάθε Τρίτη, Τετάρτη (και απόγευμα), Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο πρωί και Κυριακή πρωί και απόγευμα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ