Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για τις διακομιδές με το πλωτό ασθενοφόρο ενημερώθηκε η Μ. Ανδριώτη

ΕΚΑΒ
14 Ιανουαρίου 2022 / 10:12

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας με με τον Λιμενάρχη Γιάννη Σταθούρο και τον Υπολιμενάρχη Κώστα Μπερετούλη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση εργασίας είχε χθες η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας Μελίτα Ανδριώτη, με τον Λιμενάρχη Γιάννη Σταθούρο και τον Υπολιμενάρχη Κώστα Μπερετούλη. Έγινε αποτίμηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε λόγω της πανδημίας του COVID και των μέτρων αντιμετώπισης και περιορισμού της διασποράς.

Δεσμεύτηκαν για εντατικοποίηση των συστάσεων προς τους πλοιάρχους για την πιστή τήρηση των μέτρων κατά την διάρκεια του ταξιδιού και την αύξηση των ελέγχων εντός των πλοίων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την αποτελεσματική χρήση του πλωτού ασθενοφόρου που εντάχθηκε στον στόλο του λιμενικού σώματος στις 22/11/2021.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις 24/11/2021 έως τις 11/01/2022 το λιμενικό σώμα καλέστηκε να συνδράμει σε 11 συνολικά διακομιδές, 7 εκ των οποίων έγιναν με το πλωτό ασθενοφόρο.

Επίσης το πλωτό ασθενοφόρο συνέβαλε στην προσπάθεια θωράκισης των κατοίκων των Διαποντίων Νήσων κατά του COVID μεταφέροντας ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για να διενεργήσει την επαναληπτική δόση των εμβολιασμών.

Η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας επισημαίνει: «Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων χρηματοδότησε με €1.000.000 μέσω του ΠΕΠ την αγορά δυο πλωτών ασθενοφόρων για το λιμενικό σώμα στα Ιόνια Νησιά.

Το 1ο παραδόθηκε στην Κέρκυρα για την εξυπηρέτηση του βορείου Ιονίου και το 2ο θα παραδοθεί πολύ σύντομα στην Ιθάκη για την εξυπηρέτηση του Νότιου Ιονίου.
Χρησιμοποιείται όταν ζητηθεί από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος κατόπιν συνεννόησης με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συνεχίσει να εργάζεται αθόρυβα και αποτελεσματικά για την αξιοποίηση των πόρων, οσο το δυνατόν περισσότερων χρηματοδοτικών εργαλείων, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών του Ιονίου».