Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εξεταστική στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
13 Ιανουαρίου 2022 / 12:57

«Η δια ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων, αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσχέρειες», σημειώνει η Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της εξεταστικής περιόδου στα ΑΕΙ της χώρας, όπου θα διεξαχθεί δια ζώσης, παρά τις σοβαρές ενστάσεις από την Σύνοδο των Πρυτάνεων, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας.

Το ζήτημα μάλιστα βρέθηκε στο επίκεντρο της Έκτακτης Συνόδου τους, στην οποία συμμετείχαν η Υπουργός Παιδείας Ν.Κεραμέως, ο Υφυπουργός Α.Συρίγος και ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Απ. Δημητρόπουλος.

Σε περίπτωση νόσησης

Όπως μάλιστα επισημάνθηκε στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Σύνοδος των Πρυτάνεων, «η δια ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων, αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσχέρειες», τονίζοντας ότι «για όσους φοιτητές καταστεί αδύνατη η συμμετοχή τους, λόγω νόησης και καραντίνας, θα ληφθεί μέριμνα, ώστε να εξεταστούν με τον πλέον πρόσφορο τρόπο που θα καθοριστεί, από τα ίδια τα Πανεπιστήμια, με συνεννόηση διδασκόντων και φοιτητών, λαμβανομένου υπόψη του ισχύοντος πλαισίου συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας για δια ζώσης εξέταση αναπλήρωσης».

Επιπλέον η Σύνοδος των Πρυτάνεων επισήμανε ότι οι διοικήσεις των Πανεπιστημίων παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας και σε πιθανή επιδείνωση των κρουσμάτων και συνθηκών θα επανέλθουν υιοθετώντας ευέλικτους και πιο ασφαλείς τρόπους λειτουργίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ήδη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη της εξεταστικής περιόδου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ιδρύματος, τα μαθήματα λήγουν στις 21 Ιανουαρίου και οι εξετάσεις ξεκινούν στις 24 του μήνα με ορίζοντα ολοκλήρωσης στις 11 Φεβρουαρίου.

Ενστάσεις φοιτητών

Ενστάσεις, ωστόσο για την διεξαγωγή των μαθημάτων όσο και της εξεταστικής με φυσική παρουσία εκφράζει το φοιτητικό σώμα. Μάλιστα ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας, κάλεσε την Σύγκλητο να κάνει χρήση του αυτοδιοίκητου, αποφασίζοντας την διενέργειά τους εξ’ αποστάσεως. Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα τμήμα με μεγάλο όγκο φοιτητών.

Ήδη πάντως με απόφασή του, το Πρυτανικό Συμβούλιο ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να καταστούν δικαιούχοι αυτοδιαγνωστικού ελέγχου κατ΄ ελάχιστον όλοι οι εμβολιασμένοι φοιτητές, διδάσκοντες και διοικητικό προσωπικό, ενώ αποφάσισε την εκ νέου άμεση αποστολή εγγράφου αιτήματος προς τον ΕΟΔΥ περί περιοδικής λειτουργίας συνεργείων διενέργειας εργαστηριακών ελέγχων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας σε χώρους του Ιδρύματος σε όλα τα νησιά.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ