Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έως 30 ασθενείς η δυναμικότητα της ΜΕΛ με το υπάρχον προσωπικό

Νοσοκομείο Κέρκυρας
12 Ιανουαρίου 2022 / 16:53

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πάνω από τα όριά της λειτουργεί η μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων - Covid του Νοσοκομείου Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πάνω από τα όριά της λειτουργεί η μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων - Covid του Νοσοκομείου Κέρκυρας, αυτή τη στιγμή,  με μέσο ημερήσιο όρο ασθενών 40 έως 45, υπάρχουν δε περιπτώσεις που έχουν φθάσει και 50.

Ωστόσο το ιατρικό δυναμικό υπέστη περαιτέρω συρρίκνωση, μετά την μετακίνηση του πνευμονολόγου Μάνου Αντωνάκη στο ΤΕΠ Covid. Μετά την μετακίνηση αυτή μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής απέστειλε υπηρεσιακό έγγραφο στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τα αρμόδια όργανα, Επιστημονικό Συμβούλιο και Ιατρική Υπηρεσία, δηλώνοντας ότι με το προσωπικό που διαθέτει πλέον, η Κλινική δεν έχει τη δυνατότητα να νοσηλεύει περισσότερους από 30 ασθενείς covid.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων - Covid περιστατικών έχει ήδη επεκταθεί σε πτέρυγα της Πνευμονολογικής Κλινικής. Συνακόλουθα, τα μη-covid πνευμονολογικά περιστατικά νοσηλεύονται στην Παθολογική. 

Αυτήν τη στιγμή στη ΜΕΛ υπηρετούν 6 γιατροί, οι οποίοι καλούνται να κάνουν από 10 έως 11 εφημερίες τον μήνα, υπερβάλλοντας εαυτούς. Το έγγραφο αυτό, που υπογράφεται από τον πλέον επιστημονικά αρμόδιο, καθιστά σαφή τα όρια του ιατρικού προσωπικού, το οποίο καλείται να ανταποκριθεί κάτω από δυσβάσταχτες συνθήκες υπερεργασίας.

Άδηλες παραμένουν οι προθέσεις της Διοίκησης, καθώς -σύμφωνα με δήλωσή της- η 6η Υγειονομική Περιφέρεια δεν επιτρέπει την ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω του Τύπου για τα σοβαρά υγειονομικά ζητήματα που απασχολούν το δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ