Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέρασαν έξι μήνες κι ακόμη να δημοπρατηθεί το εργοστάσιο απορριμμάτων της Κέρκυρας!

Εργοστάσιο απορριμμάτων
10 Ιανουαρίου 2022 / 12:39

Για την 1η Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών, ενόψει της απόφασης της ΑΕΠΠ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναβλήθηκε για έκτη συνεχόμενη φορά η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών για το εργοστάσιο απορριμμάτων της Κέρκυρας στο Τεμπλόνι, μεταθέτοντας την διαδικασία για την 1η Φεβρουαρίου, την ώρα ωστόσο που ο χρόνος πιέζει μετά τις συνεχείς καθυστερήσεις που έχουν προηγηθεί για την ολοκλήρωση του έργου και την απορρόφηση της χρηματοδότησης μέσω του ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.

Η αναβολή της αποσφράγισης αποφασίστηκε κατά την σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση του δ.σ . του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, καθώς εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο η ΑΕΠΠ έχει το χρονικό περιθώριο των 20 ημερών για την έκδοση απόφασης.

Φαύλος κύκλος

Η ενδιαφερόμενη εταιρεία πάντως βρίσκεται ήδη σε θέση μάχης, καθώς σε περίπτωση απορριπτικής απόφασης από την ΑΕΠΠ αναμένεται να προσφύγει εκ νέου στο ΣτΕ , όπως τόνισε στην «Ε» ο διευθυντής Ανάπτυξης Έργων της ΗΛΕΚΤΩΡ στην Ελλάδα, Δημήτρης Παπαδόπουλος. Εκτιμά μάλιστα ότι σε περίπτωση που δικαιωθεί τελικά, αναμένεται να ακολουθήσουν αντίστοιχες νομικές διαδικασίες από τις άλλες υποψήφιες εταιρείες, ενδεχομένως και από τον ΦΟΔΣΑ δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο στην υπόθεση δημοπράτησης του εργοστασίου της Κέρκυρας. Ήδη πάντως η επαναδημοπράτηση του έργου μετρά έξι μήνες καθυστέρησης.

Ωστόσο αν και κατά γενική ομολογία έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την δημοπράτηση του εργοστασίου, σύμφωνα με τα στελέχη του ΦΟΔΣΑ, υπάρχει ακόμη το χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση του έργου μέχρι το 2023. Όπως τόνισε στην «Ε» ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΦΟΔΣΑ Θεόδωρος Κάρδαρης, η επαναδημοπράτηση του έργου γίνεται με τα ίδια τεύχη δημοπράτησης που παρέλαβε από τον ΣΥΔΙΣΑ, ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση στην διαδικασία, σε αντίθεση με την Κεφαλονιά, όπου υπήρχε το χρονικό περιθώριο για αλλαγές αλλά και στην Ζάκυνθο.

Σύμφωνα πάντως με τον δημοτικό σύμβουλο Κεντρικής Κέρκυρας, πρώην Δήμαρχο,  Χρ.Σαρλή και πρώην Αντιπρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ, η χρονοτριβή αυτή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν ο Σύνδεσμος ολοκλήρωνε την διαδικασία, τονίζοντας με νόημα ότι το θέμα δεν ήταν να κερδηθεί χρόνος αλλά να αναλάβει το έργο ο νέος Φορέας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ