Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας ενημερώθηκε ο Α. Ξανθός (video)

Ανδρέας Ξανθός
10 Ιανουαρίου 2022 / 10:58

«Εκ του αποτελέσματος πια, θεωρώ ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τελείως τον έλεγχο»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας έκανε σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Μαζί με τον βουλευτή Κέρκυρας Αλέκο Αυλωνίτη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συνομίλησαν με τον ανθρώπινο δυναμικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και είδε από κοντά τη δομή υγείας.

«Υπάρχει μια αφόρητη πίεση στο σύστημα υγείας, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις της κυβέρνησης ότι το ΕΣΥ δεν πιέζεται και ακόμα αντέχει» δήλωσε μετά την ενημέρωσή του ο βουλευτής. «Η εικόνα που έχουμε είναι ακριβώς η αντίθετη, τα μεγάλα Νοσοκομεία, τα οποία έχουν ενεργό ρόλο στη νοσηλεία περιστατικών covid  έχουν καταρρεύσει, η πρωτοβάθμια φροντίδα έχει σε μεγάλο βαθμό μετατραπεί σε ένα μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο και οι χρόνιοι ασθενείς που έχουν σοβαρά και ορισμένες φορές απειλητικά για τη ζωή νοσήματα, δεν έχουν τη δυνατότητα ευχερούς πρόσβασης στο σύστημα υγείας. Αυτό έχει παράπλευρες απώλειες οι οποίες δεν καταγράφονται αυτήν την περίοδο και δεν προσμετρούνται στην υγειονομική κρίση που περάνει η χώρα και η κοινωνία μας. Εκ του αποτελέσματατος πια θεωρώ ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τελείως τον έλεγχο, δεν πρόκειται απλώς για αποτυχία, κατά την άποψή μου έχουμε μια υγειονομική πανωλεθρία» επεσήμανε.



Ο πρώην Υπουργός Υγείας συζήτησε επίσης με τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σοφία Μαυροπούλου-Καββαδία και ενημερώθηκε για τους κατ΄οίκον εμβολιασμούς. Όπως τόνισε η κ. Μαυροπουλου, υπάρχουν άπειροι ενδιαφερόμενοι, ενώ γίνονται ημερησίως 60-70 εμβολιασμοί. Ο κ. Ξανθός πρότεινε συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» για να μην γίνεται κατάχρηση του μέτρου.

Όπως επισημάνθηκε για ακόμα μια φορά από τη Διευθύντρια υπάρχει πρόβλημα με τους παιδιατρικούς εμβολιασμούς, και ζήτησε να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόσληψη παιδιάτρου. «Μας απάντησαν ότι τους εμβολιασμούς παιδιών μπορούν να τους αναλάβουν οι γενικοί γιατροί, ωστόσο παραμένουν οι ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς η κατάσταση είναι οριακή. Οι νοσηλευτές κάνουν επτά βάρδιες τη βδομάδα, χωρίς ρεπό, με κενά που δημιουργούνται λόγω νόσησης, ενώ επιπλέον τρεις νοσηλεύτριες βρίκσονται σε αναστολή εργασίας». 

Όπως έχει δημοσιεύσει και σε πρόσφατο ρεπορτάζ της η "Ε", η κ. Μαυροπούλου τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη προσέλευση πολιτών, περί τους 800 ημερησίως, για εργαστήρια και παιδίατρο «Έχουμε έναν νευρολόγο, δεν έχουμε παιδίατρο, ο χειρουργός απουσιάζει με μακροχρόνια αναρρωτική άδεια και δύο οδοντιάτρους, αλλά δεν έχουμε νοσηλεύτρια και δεν γίνονται σφραγίσματα».

Μετά το Κέντρο Υγείας, ο Ανδρέας Ξανθός επισκέφθηκε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και τη Μονάδα Απεξάρτησης «Διάπλους».

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ