Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήριο του ΚΚΕ Κέρκυρας για τον θάνατο του Πάνου Μπόικου και Φίλιππου Άνθη

Συλλυπητήριο
06 Ιανουαρίου 2022 / 14:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας και η ΚΟΒ Νότου αποχαιρετούν με θλίψη τους συντρόφους τους,

Φίλιππα Άνθη και Πάνο Μπόικο που έφυγαν από τη ζωή την περίοδο των εορτών, έχοντας κλείσει έναν μεγάλο και γεμάτο κύκλο ζωής, αδιάλειπτης δράσης και ανυποχώρητων αγώνων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, «μέχρι την τελευταία τους πνοή στάθηκαν πιστοί, μέσα από τις γραμμές του κόμματος, στον αγώνα της εργατικής τάξης για την απελευθέρωσή της από την σκλαβιά της εκμετάλλευσης. Ενώ την περίοδο 1989-1991 είχαν τη δική τους ιδιαίτερη μεγάλη συμβολή ώστε το κόμμα να σταθεί όρθιο και να μην χάσει τη φυσιογνωμία του και στη συνέχεια στην ανασυγκρότησή του.

Ο σύντροφος Πάνος Μπόικος γεννήθηκε στο χωριό Άγιος Ματθαίος, το 1976 σε ηλικία 31 χρονών οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής για πολλά χρόνια, ενώ ανέλαβε χρέη Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ περί το 1977. Υπηρέτησε το εργατικό κίνημα ως πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων στον νομό και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Ο σύντροφος Φίλιππας Άνθης, από τα Επισκοπιανά, οργανώθηκε στο κόμμα το 1978 και ήταν μέλος της Βιομηχανικής Αχτίδας Μετάλλου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα. Το 1983 ήρθε στη Κέρκυρα. Διετέλεσε μέλος της Ν.Ε. του ΚΚΕ για πολλά χρόνια, γραμματέας της Αχτίδας Νότου. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Επισκοπιανών και για ένα διάστημα πρόεδρος του. Παρά τα προβλήματα υγείας που τον ταλάνιζαν για πολύ μεγάλο διάστημα της ζωής του δεν το έβαλε κάτω.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους τους».