Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοσιεύθηκε ο διαγωνισμός για το έργο ύδρευσης στη Χρυσηίδα

Υδρευση
05 Ιανουαρίου 2022 / 13:13

Στ. Γκίκας: « 29,1 εκατ. Ευρώ για το Έργο Αποσκλήρυνσης Νερού στη Χρυσηίδα»

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με αντικείμενο συζήτησης το έργο Ύδρευσης της Κέρκυρας.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι ο πρώτος διαγωνισμός για το 2022 που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, είναι το έργο Εγκατάστασης Αποσκλήρυνσης Νερού (ΕΑΝ) Χρυσηίδας που αποτελεί σκέλος του μεγάλου έργου «Ύδρευση Νήσου Κέρκυρας».

Η σχετική ανακοίνωση του βουλευτή αναφέρει: Συγκεκριμένα, το κύριο αντικείμενο της σύμβασης με τον ανάδοχο αφορά στην ολοκλήρωση ενός αυτοτελούς και λειτουργικά ανεξάρτητου συστήματος υδροδότησης με 15.000 m3/ ημέρα πόσιμο νερό της πόλης της Κέρκυρας, με βάση την προς κατασκευή ΕΑΝ Χρυσηίδας, που τροφοδοτεί τις υφιστάμενες Δεξαμενές Ανάληψης και 4 μικρές δεξαμενές της περιοχής του Βιρού. Σημειώνεται ότι στο έργο περιλαμβάνεται και η διασύνδεση των Δεξαμενών Ανάληψης με την προς κατασκευή Δεξαμενή Ποταμού, ώστε να αυξηθεί η αποθηκευτική – αναρρυθμιστική ικανότητα εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης. Προβλέπεται επίσης η κανονική λειτουργία και συντήρηση του έργου για 36 μήνες, ενώ η διάρκεια της σύμβασης είναι 63 μήνες.

Η συνολική αξία του συγκεκριμένου υποέργου εκτιμάται στα 29,1 εκατ. Ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει την 1η Φεβρουαρίου 2022, ενώ στις 8 Φεβρουαρίου θα γίνει η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών.

Ο Στέφανος Γκίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που καταγράφεται στην υλοποίηση του έργου Ύδρευσης της Κέρκυρας, το οποίο παρότι είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση, παρουσίασε αρκετά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το υπόλοιπο έργο Ύδρευσης της Κέρκυρας (ύψους άνω των 180 εκατ. Ευρώ) θα πραγματοποιηθεί με ΣΔΙΤ, με την κρατική χρηματοδότηση να καλύπτεται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διασφαλίζει την ταχύτερη υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού για την Κέρκυρα έργου.
Για τον λόγο αυτό, το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί την Κέρκυρα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.