Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς εορταστικές εκδηλώσεις αλλά μόνο με βεγγαλικά υποδέχθηκε η Ελλάδα το 2022

ΕΛΕΥΣΗ
01 Ιανουαρίου 2022 / 09:17

Στην Αθήνα, αλλά και σε κάθε γωνιά της χώρας, τα βεγγαλικά φώτισαν τον ελληνικό ουρανό.

ΑΘΗΝΑ. Με ένα χορό φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων, μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για καλή χρονιά, αλλά χωρίς τις συνήθεις εορταστικές εκδηλώσεις των δήμων προς αποφυγήν της διασποράς του κορονοϊού, υποδέχθηκε η Ελλάδα το 2022. Στην Αθήνα, αλλά και σε κάθε γωνιά της χώρας, τα βεγγαλικά φώτισαν τον ελληνικό ουρανό.

2022: Ο "αθόρυβος" ερχομός του Νέου Έτους στον κόσμο

Το σύνθημα της αντίστροφης μέτρησης στην Αθήνα για την έλευση του 2022 έδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.


Ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου ένα υπερθέαμα εντυπωσιακών, πολύχρωμων πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών φώτισε τον αττικό ουρανό.

Η βραδιά ξεκίνησε ένα τέταρτο πριν από την έλευση της νέας χρονιάς με ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Θέατρο του του Λυκαβηττού, που παρουσιάστηκε απευθείας από την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Στις δηλώσεις τους για το νέο έτος η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία της χώρας έστειλαν μηνύματα αισιοδοξίας και ευχές να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν η πανδημία.

«Ο μαζικός εμβολιασμός είναι το πιο ισχυρό μας όπλο για να νικήσουμε τον ιό. Η τήρηση των υγειονομικών μέτρων είναι ευθύνη της Πολιτείας, αλλά και δική μας. Αφορά την κοινωνική και την ατομική μας ηθική, με επίκεντρο τον σεβασμό στον πλησίον και το γενικό καλό», αναφέρει μεταξύ άλλων σε μήνυμά της για τη νέα χρονιά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Οι επόμενες βδομάδες θα φέρουν κυματισμούς. Έχουμε, ωστόσο, τις δυνάμεις να αφήσουμε πίσω την τρικυμία, οδηγώντας την πατρίδα μας σε ήρεμα νερά. Ώστε τον χειμώνα της αβεβαιότητας να διαδεχθεί η άνοιξη της ελπίδας. Αρκεί να μείνουμε ενωμένοι, ώριμοι και προσεκτικοί», τονίζει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το νέο έτος.

«Το 2022 μπορεί και πρέπει να γίνει η χρονιά της μεγάλης αλλαγής. Η χρονιά μιας νέας αρχής. Για τις ζωές μας. Για την κοινωνία. Για την Ελλάδα», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης ευχήθηκε «το 2022 η ανθρωπότητα να προετοιμαστεί καλύτερα για να απαντήσει με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη σε αυτές τις πολύ μεγάλες προκλήσεις».

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στο μήνυμά της για το 2022 εύχεται «καλή και αγωνιστική χρονιά, με υγεία και δύναμη, σε όλους κι όλες, εργαζόμενους, άνεργους, βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους αγωνιζόμενους επιστήμονες και καλλιτέχνες, τους μετανάστες και πρόσφυγες».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρει: «Ας ξεχάσουμε λοιπόν τα λάθη του 2021, ας βελτιώσουμε ο καθένας ξεχωριστά την δική του ατομική προσωπικότητα, να προχωρήσουμε μαζί, ελληνικά, χριστιανικά, ορθόδοξα, αλληλέγγυος ο ένας με τον άλλο. Δίπλα, δίπλα, χέρι, χέρι, οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε τα καλύτερα. Οι Έλληνες το 2022, πρέπει να κάνουμε τα καλύτερα».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης εύχεται «ο ερχομός του 2022 να δυναμώσει την πεποίθηση μέσα μας ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν διαφορετικά-εφ' όσον βέβαια δεν κάνουμε τα ίδια. Εφ' όσον αναλάβουμε την ευθύνη της ρήξης μ' ένα σύστημα που συνεχώς συγκαλύπτει την οικονομική και ηθική του χρεοκοπία. Ένα σύστημα που επιμένει να παρουσιάζει τον εαυτό του ως τη λύση στα προβλήματα που το ίδιο το σύστημα παράγει. Ένα σύστημα το οποίο εκμεταλλεύεται τις κρίσεις που το ίδιο παράγει για να κερδίζουν οι λίγοι εις βάρος των πολλών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ