Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκοψε τη Βασιλόπιτα η Μητρόπολη Κέρκυρας - Αιχμές κατά Μόσιαλου από τον Μητροπολίτη (video)

Μητρόπολη Κέρκυρας
31 Δεκεμβρίου 2021 / 14:17

«Τούτες τις Άγιες μέρες, θέλουν να δηλητηριάσουν τις ψυχές των ανθρώπων»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρουσία του Καθολικού Αρχιεπισκόπου π. Γεώργιου Αλτουβά και των τοπικών Αρχών, έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας. Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Νεκτάριος είπε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να σας ευχηθώ μέσα από όλη μου την καρδιά ο νέος χρόνος το 2022 ο οποίος διαδέχεται τον παλαιόν, να είναι ένας χρόνος πολύ διαφορετικός στην ποιότητα, γεμάτος από την πληρότητα της Χαρίτος του Θεού.

Να είναι ένας χρόνος ο οποίος δεν θα έχει λύπες και ασθένειες και κρίσεις πολλές που βρήκαν τον πλανήτη μας αλλά και την πατρίδα μας. Και όλα αυτά μπορούν να γίνουν διότι η πίστη του καθενός μας αλλά και όλων μαζί, εάν υπάρχει ως λέγει ο ίδιος ο Κύριός μας στο Ευαγγέλιο, ως κόκκος σινάπεως στην καρδιά μας, τόσο μικρή να είναι η πίστη αλλά τόσο δυνατή, τότε μπορούν τα όρη να μετακινηθούν »

Από την ομιλία του Μητροπολίτη δεν έλειψε και η αναφορά στον επιστήμονα Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος με την πρόσφατη χιουμοριστική ανάρτησή του ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυρίων από τους πιστούς. «Για την πίστη μας, μας εχλεύασαν πολλοί, είτε Μόσιαλος λέγεται αυτός είτε οποιοιδήποτε άλλοι κατά καιρούς, που σε αυτές τις άγιες μέρες θέλουν να πλήξουν και να δηλητηριάσουν την ψυχή των ανθρώπων. Ομως αγαπητοί μου αδελφοί, πατέρες και όλοι οι αδελφοί, εμείς ας μην μένουμε σε αυτές τις μικρότητες και τις μικροψυχίες των ανθρώπων. Ας είμαστε επαναπαυμένοι στη Χάρη του Θεού, ο οποίος ενηνθρώπισε για χάρη των ανθρώπων».

Δείτε την τελετή και την ομιλία του Μητροπολίτη εδώ




Ευχές για το Νέο Έτος έδωσε επίσης ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος, η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου. 

Το βίντεο αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας