Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Τις εξετάζουμε» απαντά η Μ. Γκάγκα στον Στ. Γκίκα για τις ελλείψεις στην Υγεία στην Κέρκυρα

Στέφανος Γκίκας
30 Δεκεμβρίου 2021 / 16:54

Γκίκας: Προσκάλεσα την Αναπληρώτρια Υπουργό να επισκεφθεί την Κέρκυρα, προκειμένου να αποκτήσει προσωπική εικόνα για τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας και των Κέντρων Υγείας και η επίσκεψη προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο 2022.

Συνάντηση εργασίας με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και στα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας, όπως και την έλλειψη λοιπού προσωπικού κυρίως στα Κέντρα Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής έθεσε μετ’ επιτάσεως την ανάγκη ένταξης και της Κέρκυρας στις άγονες προβληματικές περιοχές Α΄ κατηγορίας, προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερα κίνητρα, ώστε ιατροί να επιλέγουν να εργαστούν στο Νοσοκομείο ή σε Κέντρο Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας. Η Υπουργός, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει, ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι το προσεχές διάστημα θα θεσμοθετηθούν κίνητρα, τα οποία θα κάνουν την επιλογή μίας νησιωτικής περιοχής πιο ελκυστική για ιατρούς του ΕΣΥ.

Ο Στέφανος Γκίκας επεσήμανε επιπλέον την απροθυμία ιδιωτών ιατρών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ, ώστε να βοηθήσουν τις δημόσιες δομές Υγείας αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Η κα Γκάγκα σημείωσε ότι το ζήτημα προβληματίζει ιδιαίτερα και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καθώς τα Νοσοκομεία μας και το προσωπικό τους δέχονται μεγάλη πίεση.

Σε ότι αφορά στο αίτημα του Νοσοκομείου Κέρκυρας για την πρόσληψη πέντε επικουρικών ιατρών (2 Ορθοπεδικών, 1 Χειρουργού, 1 Παθολόγου, 1 Μαιευτήρα), ενός Φαρμακοποιού και ενός Διοικητικού Υπαλλήλου με ειδικότητα Πληροφορικής, η Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι αυτό ενεκρίθη. Ωστόσο σημείωσε, ότι σύμφωνα με τις λίστες της 6ης ΥΠΕ, την παρούσα περίοδο δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ιατροί σε όλες τις ειδικότητες.

Ο Βουλευτής παρουσίασε επίσης το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της μετακίνησης της παιδιάτρου του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Κέρκυρας (πρώην ΠΙΚΠΑ) στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας,  όπου πραγματοποιείται ο εμβολιασμός των παιδιών κατά του κορονοϊού. Αν και απαραίτητη, η μετακίνηση δημιουργεί πρόβλημα στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο Κέρκυρας, αφού παύει να παρέχει τη δέουσα παιδιατρική φροντίδα στον Νομό. Η κα Γκάγκα συμφώνησε να μοιράζονται οι υπηρεσίες της παιδιάτρου και στις δύο δομές Υγείας.

Ο Στέφανος Γκίκας ζήτησε επιπλέον να επανεξεταστεί το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους ιατρούς των Περιφερειακών Ιατρείων,  των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας και του Γ.Ν. Κέρκυρας, ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, να παρευρίσκονται στα Περιφερειακά Ιατρεία.
Τέλος, ζήτησε να επανεξεταστεί το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης με την μετακίνηση ιατρού του Π.Ι. Αργυράδων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Ο κ. Γκίκας ζήτησε να ανασταλεί η μετακίνηση, αφού προκαλεί την αδυναμία κατάρτισης προγράμματος εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης. Το ζήτημα θα εξεταστεί από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Στέφανος Γκίκας δήλωσε:

«Με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είχαμε σήμερα μία εποικοδομητική συνάντηση εργασίας, η οποία είχε στο επίκεντρό της τα ζητήματα που προκαλεί η έλλειψη συγκεκριμένων ειδικοτήτων ιατρικού προσωπικού στην Π.Ε. Κέρκυρας. Η ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων γίνεται πιο επιτακτική εν μέσω πανδημίας.

Η κα Γκάγκα με ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που θα λάβει το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική η υπηρέτηση ιατρών στις νησιωτικές περιοχές. Επιπλέον, μου ανέφερε ότι θα εξετάσει τα ζητήματα που της έθεσα προκειμένου να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δημόσιο σύστημα υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας.

Προσκάλεσα την Αναπληρώτρια Υπουργό να επισκεφθεί την Κέρκυρα, προκειμένου να αποκτήσει προσωπική εικόνα για τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας και των Κέντρων Υγείας και η επίσκεψη προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο 2022.
Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στις δηλώσεις που έγιναν το τελευταίο 48ωρο για την κατάσταση του Νοσοκομείου μας. Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι η ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ μοιάζει να είναι «copy - paste» με τη δήλωση του Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ – εκτός αν συμβαίνει το αντίστροφο

Ωστόσο, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την μικροπολιτική αντιπαράθεση χαρακτηρίζοντας το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ως «Νοσοκομείο μίας νόσου», επισημαίνω ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2021 νοσηλεύτηκαν 17.046 ασθενείς χωρίς κορονοϊό και 827 με κορονοϊό.
Τα περαιτέρω σχόλια είναι περιττά…»