Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυμα της Δήμαρχου Μερόπης Υδραίου για τη Νέα Χρονιά

Μερόπη Υδραίου
30 Δεκεμβρίου 2021 / 15:03

«Στην εκπνοή του 2021, η επικαιρότητα ρίχνει όλα της τα φώτα, πάνω στην υγεία και την ανθρώπινη ζωή»

Συνδημότισσες και συνδημότες
Φίλες και φίλοι

Υποδεχόμαστε τον καινούργιο χρόνο με προσδοκίες και ελπίδα!
Σήμερα στην εκπνοή του 2021, η επικαιρότητα ρίχνει όλα της τα φώτα, πάνω στην υγεία και την ανθρώπινη ζωή.

Το 2021, που έφυγε αποτέλεσε σίγουρα ακόμα ένα έτος περιορισμών πίεσης και απωλειών, μα και σίγουρα ένα έτος ελπίδας για την οριστική αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα εμβόλια είναι εδώ και η νέα χρονιά, μας βρίσκει πλέον θωρακισμένους απέναντι στον φονικό ιό.

Φεύγει ακόμα ένας δύσκολος χρόνος για όλον τον κόσμο. Φεύγει και μας αφήνει μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ελπίζουμε αυτή η έξαρση των κρουσμάτων που παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες στην χώρα μας, να αποτελέσει τους τελευταίους σπασμούς της πανδημίας. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας: τον κόσμο, την Ελλάδα, την Κέρκυρα. Το 2022 έρχεται επιφορτισμένο με ένα εξίσου δυσβάσταχτο χρέος. Να θυμόμαστε. Να μη λησμονήσουμε τον εφιάλτη που καραδοκεί. Οι συλλογικές απειλές μόνο με τη συσπείρωση όλων και την συνένωση δυνάμεων μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Ελπίζουμε και οραματιζόμαστε ότι τη νέα χρονιά θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Ας οπλιστούμε, λοιπόν με λίγη ακόμη υπομονή, ας προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, για να έρθει η στιγμή που όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε με τους γνωστούς ρυθμούς μας να δημιουργούμε το μέλλον, να αλλάζουμε την πόλη μας, να βελτιώνουμε καθημερινά την ποιότητα της ζωής μας.

Ως Δημοτική αρχή, τη χρονιά που πέρασε θέσαμε τα θεμέλια για ένα καλύτερο πιο στέρεο μέλλον για τους πολίτες του δήμου μας. Μέσα από δύσκολες συνθήκες, και απέναντι σε μια πανδημία, υλοποιήσαμε και δρομολογήσαμε σημαντικά έργα, για τον τόπο μας. Έργα υποδομών, ύδρευσης, καθημερινότητας. Με κάθε τρόπο προσπαθούμε να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή.

Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας, που πολλές φορές υπερβήκαμε, να διευρύνουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας και να αγκαλιάσουμε κάθε οικογένεια, κάθε συμπολίτη που χρειάστηκε τη στήριξη και την αρωγή σε αυτές τις δύσκολες μέρες. Και έτσι θα συνεχίσουμε, με την ίδια βούληση, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Κανένας και καμία μόνοι τους, ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία.

Με ήθος, συνέπεια και εργατικότητα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βελτιωθεί η ζωή των συνδημοτών μας, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας.

Πάντα στο επίκεντρο της προσοχής μας είναι ο άνθρωπος, ο πολίτης, η εξυπηρέτησή του και η επίλυση των προβλημάτων του, καθημερινών ή πιο σύνθετων.

Μετά από τόσες προσπάθειες, μας αξίζει μια ώρα αρχύτερα, να καταφέρουμε να ξεφύγουμε και να προχωρήσουμε μπροστά, δυνατοί, ανθεκτικοί και δημιουργικοί. Και θα το πετύχουμε, να βγούμε στο τέλος νικητές!
 
Με τη σκέψη μας σε όσους νοσούν, με την ευχή ν’ αναρρώσουν πλήρως, με το βλέμμα στραμμένο σ’ ένα καλύτερο αύριο.
Και από τη νέα τη χρονιά, κάθε της μέρα, να είναι μέρα υγείας, αγάπης, περίσσιας γιορτινής διάθεσης, δύναμης, ισορροπίας και προόδου.
Εύχομαι ολόψυχα στην καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά, Καλή Χρονιά Ας είναι το 2022 φωτεινό και θετικό και καρποφόρο.
Καλή Χρονιά