Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οικονομική ενίσχυση με ΚΥΑ από το στοίχημα

Γ ΕΘΝΙΚΗ
27 Δεκεμβρίου 2021 / 16:42
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής κυριολεκτικά φυτοζωούν, αφού τα οικονομικά του συνόλου σχεδόν είναι σε τραγική κατάσταση.

ΑΘΗΝΑ. Οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής κυριολεκτικά φυτοζωούν, αφού τα οικονομικά του συνόλου σχεδόν είναι σε τραγική κατάσταση. Μια συντονιστική επιτροπή πριν 2 μήνες είχε συναντηθεί με τον Λευτέρη Αυγενάκη και του ζήτησε στήριξη, να μπει και η κατηγορία αυτή σε αυτές που παίρνουν ποσοστά από τα κέρδη του στοιχήματος, κάτι που τελικά έγινε με ΚΥΑ από την περασμένη εβδομάδα.

Έτσι έχουμε μια ευχαριστήρια ανακοίνωση από την Επιτροπή της Γ΄ Εθνικής που αναφέρει:     

«Μετά τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Κου Αυγενάκη Λευτέρη και την δημοσιοποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β 6056 / 21-12-2021) με την οποία ενέταξε το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής ποδοσφαίρου μαζί με όλα τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά σωματεία που συμμετέχουν σε πανελλήνια πρωταθλήματα με ποσοστό 2,5%αισθανόμαστε την ανάγκη να τον ευχαριστήσουμε δημόσια γιατί έκανε πράξη την υπόσχεση που μας έδωσε κατά την συνάντησή μας την 20η Οκτωβρίου 2021 στο Υπουργείο. Επίσης ο Υφυπουργός Κος Αυγενάκης με την απόφαση ανανέωσης της δυνατότητας των δήμων να χρηματοδοτούν τις μετακινήσεις ερασιτεχνικών σωματείων πανελληνίων πρωταθλημάτων που εδρεύουν στον Δήμο τους, υλοποίησε άλλο ένα αίτημα που έθεσε υπόψιν του η Συντονιστική Επιτροπή. Τέλος με τον Νόμο 4809, άρθρο 42, δίνεται η δυνατότητα  στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία να  «αμείβουν»  αλλά και ν’ ασφαλίζουν τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά και τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές αλλά και τα σωματεία στον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους. Θεωρούμε όλες αυτές τις νομοθετικές παρεμβάσεις προς την σωστή κατεύθυνση και επιτέλους επιλύονται προβλήματα χρόνων που αφορούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και γενικότερα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μετά την νέα Χρονιά θα επιδιώξουμε μια νέα συνάντηση με το κ. Αυγενάκη να τον ευχαριστήσουμε διά ζώσης, αλλά και να συζητήσουμε για το μεγάλο πρόβλημα των υποβαθμισμένων ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων ειδικά της Γ Εθνικής και είμαστε σίγουροι ότι και σ’ αυτό το πρόβλημα θα σταθεί αρωγός.

Ως τότε Κε Αυγενάκη να ευχηθούμε σε Εσάς, στο επιτελείο σας και όλο τον αθλητικό κόσμο της χώρας μας Καλή Χρονιά με Υγεία, Χαρά και Ευτυχία”

Για την Συντονιστική Επιτροπή Γιάννης Ασσαργιωτάκης, Δημήτρης  Παπαδόπουλος, Λάμπρος Ιωακείμ, Χαράλαμπος Αμπατζίδης

Αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει τόσο την ΑΕ Λευκίμμης, όσο και τον ΟΦΑΜ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά θέλουμε να τονίσουμε ξανά την ανάγκη και ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας που ανήκουν καθώς και η Περιφέρεια να ενισχύσουν τις ομάδες οικονομικά έτσι ώστε να καλύψουν μέρος των τεράστιων εξόδων για τους αγώνες που δίνουν εκτός έδρας. Κάτι που πρέπει να το κάνουν άμεσα και όχι σε βάθος χρόνου, αφού τα περισσότερα εκτός έδρας ματς χρειάζονται η αποστολή τουλάχιστον 25 ατόμων να διανυχτερεύσει εκτός Κέρκυρας, με ότι κόστος συνεπάγεται αυτό.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια