Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεβίωσε 76χρονος στη ΜΕΘ - Η εικόνα των νοσηλειών στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Νσοκομείο Κέρκυρας
27 Δεκεμβρίου 2021 / 14:32
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σχετικά βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα νοσηλειών ασθενών που είναι θετικοί στον κορωνοϊό, δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα.

Ενώ τον τελευταίο μήνα, στις τρεις μονάδες covid βρίσκονταν κατά μέσο όρο 40 - 45 άτομα, δημιουργώντας αφόρητη πίεση στο σύστημα, τη Δευτέρα (14:30) οι ασθενείς σε ΜΕΛ και Πνευμονολογική είναι 28, ενώ στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 4 άτομα, όπως αναφέρουν πηγές του Νοσοκομείου. 

Ωστόσο, τα Χριστούγεννα απεβίωσε ένας 76χρονος άνδρας, με υποκείμενα νοσήματα και ανεμβολίαστος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.  

Εάν η μείωση των νοσηλειών είναι ένδειξη αποκλιμάκωσης ή απλώς πρόσκαιρη, μένει να φανεί, καθώς δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί στοιχεία για την ύπαρξη μετάλλαξης Όμικρον στην Κέρκυρα. Τα δείγματα του Νοσοκομείου Κέρκυρας αποστέλλονται για ανάλυση στο Ινστιτούτο Παστέρ και αναμένεται σχετική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.