Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Η χώρα υποκλίνεται με ευγνωμοσύνη και σεβασμό σ’ έναν σπουδαίο Έλληνα

Δημήτρης Μπιάγκης
27 Δεκεμβρίου 2021 / 11:10

Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια.

Η Ελλάδα αποχαιρετά έναν μεγάλο πολιτικό που με την προσωπικότητά του πρόσφερε στην πατρίδα. Συνεπής αγωνιστής, μετριοπαθής, καλλιεργημένος, προσηλωμένος σ’ όλο του τον βίο στα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, ολιγόλογος, ουσιώδης, και βαθιά δημοκρατικός, διακρίθηκε κυρίως για το ήθος, την ακεραιότητα  και τη νηφαλιότητά του.

Με έντονη συμμετοχή στην Εθνική Αντίσταση, τον αντιδικτατορικό αγώνα, με μακρά θητεία και τεράστιο έργο ως Υπουργός Εξωτερικών της χώρας στις κυβερνήσεις της Δημοκρατικής Παράταξης, με λαμπρές πρωτοβουλίες και έργο που αποτέλεσε πυξίδα για την πορεία της χώρας στη μεταπολίτευση, καθώς έθεσε τις βάσεις για να αποκτήσει η Ελλάδα ειδικό βάρος και να εδραιώσει τον ρόλο της ως παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και με μια άκρως επιτυχημένη υπηρεσία στο υψηλότερο πόστο της θέσης του Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας, ακόμα κι όταν χρειάστηκε να πάρει αποφάσεις κόντρα στο ρεύμα εκείνης της εποχής.

Ο Κάρολος Παπούλιας φεύγοντας αφήνει τη χώρα μας πιο φτωχή. Υποκλινόμαστε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στον μεγάλο και σπουδαίο αυτό δημοκράτη πολιτικό, στον εξαιρετικό διπλωμάτη διατηρώντας τη μνήμη του άσβεστη, καθώς το έργο και η προσφορά του δεν μπορούν να ξεχαστούν και να παραγραφούν.