Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτός επιδόματος ανεργίας 3.000-4.000 εποχικά εργαζόμενοι στην Κέρκυρα

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
20 Δεκεμβρίου 2021 / 17:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χωρίς επίδομα ανεργίας μένουν 3.000 – 4.000 εποχικά εργαζόμενοι στην Κέρκυρα, λόγω των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την λήψη του.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Επιστιτισμού Τουρισμού Σταμάτης Πελάης, στο αδιέξοδο αυτό οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για την λήψη του, ως απόρροια των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει τα τελευταία δυο χρόνια η πανδημία. Το θέμα μάλιστα είχε αναδείξει η «Ε» με εκτενές ρεπορτάζ στις 10 Νοεμβρίου 2021.

«Απαιτούμε για τους συνάδελφους αυτούς, η κυβέρνηση να πάρει απόφαση έστω και τώρα και να δοθεί επίδομα εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επίσης για όσους δεν έχει εκδοθεί ακόμη το επίδομα ανεργίας και δεν πρόκειται να εκδοθεί μέχρι τις γιορτές να δοθεί τουλάχιστον ένα μισθός προκαταβολικά και να γίνει εκκαθάριση στη συνέχεια. Είναι κάτι το οποίο έκανε παλαιότερα ο ΟΑΕΔ με θετικό αποτέλεσμα», επισήμανε ο ίδιος.

Στον αντίποδα, όπως διευκρίνισε, περί τις 13.000 εποχικά εργαζόμενοι σε όλη την Κέρκυρα, θα επιδοτηθούν από τον ΟΑΕΔ καθώς πληρούν τις προϋποθέσεις για την λήψη του.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ