Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βράβευση μαθητών διαγωνισμού συγγραφής δοκιμίου «Αλίκη Παδοβά»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
20 Δεκεμβρίου 2021 / 15:32

Ο διαγωνισμός,διεξάγεται από το 2014, αντλεί τα θέματα του από την κερκυραϊκή/επτανησιακή πολιτισμική κληρονομιά και απευθύνεται σε μαθητές της Α ́ Λυκείου του Νομού Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στις 8μ.μ. πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας με σκοπό την βράβευση των μαθητών/τριών που συμμετείχαν στον ΣΤ’ Ετήσιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Δοκιμίου.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν η Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας η οποία διοργανώνει τον διαγωνισμό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Μεγάλης Ευεργέτιδας της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας, Αλίκης Παδοβά.

Στην εκδήλωση, που ήταν προσκεκλημένοι πλήθος φορέων, ανάμεσα σε άλλους, συμμετείχε και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Πέτρο Αγγελόπουλο. 

Ο διαγωνισμός, που διεξάγεται από το 2014, αντλεί τα θέματα του από την κερκυραϊκή/επτανησιακή πολιτισμική κληρονομιά και απευθύνεται σε μαθητές της Α ́ Λυκείου του Νομού Κέρκυρας.

Συμμετείχαν πενήντα (50) μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων της Κέρκυρας και βραβεύθηκαν οι: Ζωή Μπογιατζή του Παναγιώτη, 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας Αλέξανδρος Λευθεριώτης του Αλεξάνδρου, 4ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας Αρσένιος Μιχαλόπουλος του Σπυρίδωνος, 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας.

Στον χαιρετισμό του ο ΠΔΕ Ιονίων Νήσων κ Αγγελόπουλος ευχαρίστησε τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, τους γονείς τους, καθώς και τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις Διευθυντές/τριες των Σχολικών Μονάδων που τους/τις υποστήριξαν.

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του σημείωσε: «Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους για την διάκριση, με την ευχή να συνεχίσουν δυναμικά και δημιουργικά την εκπαιδευτική τους πορεία» ενώ πρόσθεσε: «Ενισχύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία και εκπαιδεύοντας δημιουργικά τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για την ιστορία του τόπου μας, προετοιμάζουμε τους αυριανούς δημοκρατικούς πολίτες της χώρας μας». Επίσης απεύθυνε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Πρόεδρό της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας, κ. Θανάση Μακρή και τον Επιστημονικό Διευθυντή κ. Δημήτριο Ζυμάρη, για την τόσο αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στους δυο φορείς.

Ο κ. Αγγελόπουλος χαρακτηριστικά τόνισε: «Συγχαίρω την Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας για το πλούσιο πνευματικό έργο που προσφέρει, τις εξαιρετικές δράσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Η Αναγνωστική Εταιρία συνεχίζει να αποτελεί έναν φωτεινό πνευματικό φάρο αναδεικνύοντας τον Επτανησιακό Πολιτισμό. Η παρούσα κοινωνική συγκυρία της πανδημίας θέτει επιτακτικά το ζήτημα της κοινωνικής αποστολής και της αποτελεσματικότητας της Εκπαίδευσης στην κοινωνία της επικοινωνίας και της παγκοσμιοποίησης».

Όλοι/ες οι μαθητές/τριες,  που συμμετείχαν, έλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ στους μαθητές που διακρίθηκαν  απονεμήθηκαν χρηματικά βραβεία και ένα λεύκωμα της Αναγνωστικής Εταιρίας