Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

100 χιλ. ευρώ συμπληρωματική χρηματοδότηση για τις κατασκηνώσεις Γουβιών

Γουβιά
14 Δεκεμβρίου 2021 / 13:35
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα αιτήματα έξι Δήμων για κάλυψη δαπανών λειτουργίας των κατασκηνώσων ενέκρινε το Υπουργείο Εργασίας.

Όπως ενημερώνει η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, για την κάλυψη των δαπανών των κατασεκηνώσεων του κρατικού προγράμματος που λειτούργησαν το 2021 και λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα κάλυψης των δαπανών λειτουργίας τους καθώς και δαπανών προετοιμασίας του χώρου και βελτίωσης των εγκαταστάσεών τους, σύμφωνα με τα σχετικά αιτήματα προγραμματίζεται η συμπληρωματική χρηματοδότησή τους ως εξής:


Ο πρόεδρος του Δ.Σ των Παιδικών Εξοχών «Σταμάτιος Δεσύλλας» Σπύρος Νεράντζης σημειώνει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο των Παιδικών εξοχών Σταμάτιος Δεσύλλας, ακολουθώντας το όραμα και τον σχεδιασμό του, βασιζόμενο στο τρίπτυχο : Δημότης – Δήμος – Τοπική Κοινωνία, με τεχνοκρατικά και δημοσιονομικά κριτήρια, με πνεύμα συνεργασίας με όλους τους φορείς, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έγκριση του από 18/10/2021 αιτήματος του για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ύψους 100.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση αυτή θα καλύψει ανάγκες για τον ευπρεπισμό και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων στα Γουβιά, προκειμένου να γίνουν περισσότερο λειτουργικές και να παρέχουν στα παιδιά των συμπολιτών μας τις υπηρεσίες που τους αξίζουν.

Η χρηματοδότηση αυτή, είναι μέρος της χρηματοδότησης του Υπουργείου για 6 (εξι) Δήμους  της χώρας μας , συνολικού ποσού 535.000 ευρώ. Είναι σημαντική επίσης γιατί αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα από τον σχεδιασμό μας.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε :

- Την Δήμαρχο Κα Μερόπη Υδραίου για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε με την επιλογή μας στην θέση του Διοικητικού Συμβουλίου για τις χρονιές 2020 και 2021, καθώς και για την συνεργασία μας  για το όραμα και τον σχεδιασμό για τις Παιδικές Εξοχές Σταμάτιος Δεσύλλας.

- Την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κα Δόμνα Μηχαηλίδου καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για την συνεργασία και την αμεσότητα των αποφάσεων. Η Κα Σακελαρίδη ήταν από τους βασικούς συνεργάτες και καθοδηγητές.

- Την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου μας , την Κα Μαρία Σαγιαδινού και την Κα Γερακίνα Μαλακούδη για την άριστη συνεργασία.

- Τον Αντιδήμαρχο Κον Γιώργο Παντελιό και τις αφανείς επιτελικές υπηρεσίες του, για την υποστήριξη, την καθοδήγηση και την εμπιστοσύνη τους.

- Τον Αντιδήμαρχο Κον Νίκο Καλόγερο και την Τεχνική Υπηρεσία, για την σύνταξη της τεχνικής περιγραφής για την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων.

- Τον Αντιδήμαρχο Κον Δημήτρη Κατέχη για το ενδιαφέρον  και τις υποδείξεις του.

- Με την ιδιότητα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, τον Αντιπρόεδρο Κον Μαρίνο Μικάλεφ και το μέλος Κον Γιάννη Γραμμένο για την συμμετοχή τους καθώς και για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που παρέχουν στο πρόσωπο μου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Δημοτική Υπάλληλο Κα Τόνια Χονδρογιάννη για την άψογη συνεργασία και την υπομονή της.
Για αυτήν την χρηματοδότηση, οφείλουμε να συνεχίσουμε και θα συνεχίσουμε, με το ίδιο πνεύμα συνεργασίας  με όλους τους φορείς, επιδιώκοντας την απορρόφηση  της, ώστε να αποδειχθεί μικρή έως την επόμενη χρηματοδότηση!»
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.