Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλέξανδρος Αλεξάκης: Ενότητα, αναγέννηση και νίκη

Αλέξανδρος Αλεξάκης
14 Δεκεμβρίου 2021 / 11:09

Ο επικεφαλής της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας Αλέξανδρος Αλεξάκης για την άναδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής:

Ήλθε η στιγμή που η Δημοκρατική παράταξη πρέπει να ξαναβρεθεί στο τιμόνι της διακυβέρνησης. Γιατί πρέπει να ορίσουμε ξανά το αύριο της χώρας και να ξαναδούμε τη ζωή των Ελλήνων με διαφορετικό τρόπο. Η Κυριακή της 12ης Δεκεμβρίου, θα καταγραφεί ως μια ακόμη μεγάλη ημέρα για την Δημοκρατική Παράταξη, για το ΠΑΣΟΚ. Μια ημέρα όπου, σε μια πραγματική γιορτή της Δημοκρατίας, οι προοδευτικοί Δημοκράτες του τόπου, μας υπενθύμισαν την ανάγκη  να ξανακάνουμε ισχυρή την παράταξη μας.

Με ισχυρό το αίτημα για ανανέωση και ισχυρή ηγεσία για τους αγώνες που έρχονται, για την Ελλάδα της προκοπής, της Δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς. Με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της ιδεολογικής μας ταυτότητας και του προγραμματικού μας λόγου. Με συγκροτημένο πρόγραμμα που θα ενισχύει την συμμετοχική δημοκρατία, δίνοντας ουσιαστικά την δυνατότητα στην κοινωνία των πολιτών να επεμβαίνει και να ορίζει την λειτουργία της Δημοκρατίας. Καταλήγοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε μια νέα 3η Σεπτέμβρη, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Θα προτείνει όραμα και δρόμο για τους νέους καιρούς που είναι ήδη παρόντες.
Θα επανακαθορίζει στόχους, προτεραιότητες, προοπτικές και θα δείχνει τον δρόμο για τη Νέα Αλλαγή.

Για αυτή την μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη και η Περιφέρεια μας, αγωνίζεται και η περιφερειακή μας παράταξη. Η "Επτανησιακή Πρωτοβουλία", από την πρώτη στιγμή της σύστασης της,  λειτούργησε συμμετοχικά, δημοκρατικά και προοδευτικά. Συμπορευθήκαμε σε ολόκληρη την εκλογική διαδικασία, με ενότητα και σύμπνοια. Η παράταξη μας παραμένει παρούσα σε κάθε πρόκληση, διατηρώντας τον ενιαίο χαρακτήρα της και κυοφορώντας την ιδεολογία και τις αξίες του Κινήματος Αλλαγής, από τις οποίες εκπορευόμαστε και εξακολουθούν με άσβεστη φλόγα να μας εμπνέουν.

Συγχαίρουμε τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, για την εκλογή του και του ευχόμαστε καλή δύναμη. Η τεράστια συμμετοχή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την μεγάλη αναγέννηση της παράταξης και αναδεικνύει την απαίτηση των Δημοκρατικών πολιτών για μια σύγχρονη προοδευτική πρόταση απέναντι στην συντήρηση και τον λαϊκισμό.

Η Φώφη Γεννηματά άφησε πίσω της, την σπουδαία παρακαταθήκη της ενότητας. Χρέος όλων να τη διασφαλίσουμε με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι και δυνατοί.

Για την αναγέννηση της παράταξης μας, των Ελλήνων και της Πατρίδας μας. 
Σε ότι μας αφορά, θα είμαστε μέρος της ενότητας αυτής.
Στην πράξη.
Στην πρώτη γραμμή.
 
Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας»:
 
Αλέξανδρος Αλεξάκης
Γιάννης Ροντογιάννης
Δημήτρης Σπανός