Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για τον Χρύσανθο Γρηγορόπουλο

Χρύσανθος Γρηγορόπουλος
13 Δεκεμβρίου 2021 / 15:30

Αποχαιρετιστήριο σημείωμα από το Πολιτιστικό Κέντρο εργαζομένων και συνταξιούχων ΟΤΕ Κέρκυρας:

Ο εμπνευστής, ο θεμελιωτής, ο ιδρυτής, ο δημιουργός, ο μαέστρος της χορωδίας του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Ν. Κέρκυρας Ο «χρυσός ανθός», όπως τον αποκάλεσε η εκλεκτή συνάδελφος Άννα Δαφνή.
Υπήρξε ο ευαίσθητος καλλιτέχνης, ηγέτης της χορωδίας μας, που μόνο αυτός κατόρθωσε με το ρεπερτόριό του να γεμίζει το Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας και να κάνει το ακροατήριο να παραληρεί από αισθήματα και αξίες.

Ο Χρύσανθος ήταν ο μαέστρος εκείνος που τα πρώτα του μηνύματα και μαθήματα στο χώρο της μουσικής πήρε και διδάχτηκε από το μακαρίτη πατέρα του Μιχάλη Γρηγορόπουλο. Ήταν ο μαέστρος εκείνος για τον οποίο επώνυμοι μουσικοί, όπως ο συμπολίτης μας Γιώργος Κατσαρός και ο μαέστρος της χορωδίας του ΟΤΕ ΑΘΗΝΩΝ Αλέκος Παπαγιαννόπουλος εκφράστηκαν με κολακευτικά σχόλια για το ήθος του και το έργο του.

Ο Χρύσανθος, με την παρουσία και το έργο του, μας ταξίδεψε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη σχεδόν της Ευρώπη, κουβαλώντας πάντα μαζί του την Κέρκυρά μας με την τοπική της παράδοση και το επτανησιακό μας ταπεραμέντο. Σήμερα, που ο καταναλωτισμός, ο εγωκεντρισμός, ο ξενόφερτος τρόπος ζωής και η μέτρια τηλεόραση στραγγίζουν το βλέμμα μας και τη συνείδησή μας, ο Χρύσανθος, με την πλούσια μουσική του παιδεία που απλόχερα του χάρισε ο Θεός, μας ταξίδευε σε άλλες εποχές, τότε που η μουσική και το τραγούδι αποτελούσαν τα ιδεώδη για τους κατοίκους της Κέρκυρας.

Εμείς οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες του στο Πολιτιστικό μας Κέντρο νιώθουμε ευτυχείς και περήφανοι που συμπορευτήκαμε για μια 20ετία γεμάτη δράση και ενέργεια. Η προίκα που μας άφησε αποτελεί μια υψηλής ποιότητα παρακαταθήκη.
Τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε για την προσφορά του στο χορωδιακό κίνημα του τόπου μας.

Καλό σου ταξίδι, Χρύσανθε...

Εάν εσύ έφυγες, εμείς χάσαμε... Αλλά να ξέρεις πως η μνήμη σου θα μείνει για πάντα ζωντανή στις καρδιές μας. Εκεί που θα πας, θα σε περιμένει ο φίλος και κουμπάρος σου, ο αείμνηστος Μιχάλης Καποδίστριας, για να συντονίσετε και να οργανώσετε τη χορωδία των αγγέλων του παραδείσου, εκεί που ο Θεός αξιοκρατικά θα σε κατατάξει.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γραμματέας
Χ. ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ                                               Ν. ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ