Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινά από Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου η ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές Ρομά

Ρομά
09 Δεκεμβρίου 2021 / 11:21

Ενημέρωση σχετικά με την μαθημάτων έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας στο παράρτημα Ρομά για το σχολικό έτος 2021-2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Ανδρέας Σκούπουρας και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά ενημερώνουν την Κοινότητα Ρομά Κέρκυρας ότι ξεκινούν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές Ρομά, αποκλειστικά της Α’ τάξης Δημοτικού, τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες 14.00μμ-16.00μμ στο χώρο του Παραρτήματος, στο Λιβάδι Ρόπα.

Για τη διεξαγωγή των μαθημάτων θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζονται στο άρθρο 18 της με α.π. Δ1α/Γ.Π.οικ. 55254 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β’ 4187) στην οποία προβλέπεται μεταξύ άλλων:

- Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους παιδαγωγούς στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

- Τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ των μαθητών και μεταξύ των μαθητών και των παιδαγωγών.

- Αποφυγή συγχρωτισμού.

- Συχνός καθαρισμός των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.

- Καθαρισμός αιθουσών ,επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση, εξασφάλιση επαρκούς, φυσικού αερισμού των αιθουσών.

- Ύπαρξη αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

- Για τη συμμετοχή στο μάθημα, οι μαθητές/τριες και οι παιδαγωγοί που δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου, επιδεικνύουν στον υπεύθυνο της δομής ,οι μεν μαθητές /τριες βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) που πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, οι δε παιδαγωγοί βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test /PCR) που διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα με δαπάνη τους.
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με την διεξαγωγή των μαθημάτων τα μέλη της Κοινότητας Ρομά μπορούν να επικοινωνήσουν με το Παράρτημα Ρομά στο τηλ: 2661033100
 
 
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής
Πρόνοιας & Κοινωνικού Έργου
Ανδρέας Σκούπουρας