Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα το Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών του CIOFF τον Σεπτέμβριο του ΄23

CIOFF
08 Δεκεμβρίου 2021 / 16:43

O Γιάννης Γαρνέλης, από την Κέρκυρα εξελέγη ειδικός γραμματέας του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF

ΚΑΡΔΙΤΣΑ. Στην Καρδίτσα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF, υβριδικά (δια ζώσης και διαδικτυακά) και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, με την συμμετοχή εκπροσώπων δεκάδων Μελών – σωματείων και φεστιβάλ από όλη την Ελλάδα.

Την Γ.Σ. φιλοξένησε ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ Καρδίτσα, από τα ιδρυτικά Μέλη του CIOFF® Ελλάδος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο κύριος Μανώλης Στεργιόπουλος Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Στην έναρξη υπήρξε ολιγόλεπτη παρουσίαση στη μνήμη της Μαίρης Θεολόγη Πόπωτα, πρωτεργάτριας της ίδρυσης του Ελληνικού Τμήματος CIOFF.

Επιπλέον, η Συνέλευση περιλάμβανε απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης για την 3ετία 2018-2021 και συζητήσεις για δράσεις και εκδηλώσεις αλλά και πρωτοβουλίες για την μετά την πανδημία εποχή και το άμεσο μέλλον.

Επίσης, μεταφέρθηκαν πληροφορίες από τον διεθνή CIOFF και τις κατευθύνσεις των Επιτροπών και των Οργάνων του. Στη διάρκεια της Γ.Σ. υπήρξαν δύο εισδοχές νέων Μελών, της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης Λάρισας – ως σωματείο και του Χρήστου Κατσαφυλούδη ως φυσικό πρόσωπο.

Στο τέλος της Γ.Σ. πραγματοποιήθηκαν εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής για την 3ετία 2021-2024. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και μετά από πρόσκληση του πλειοψηφούντος συμβούλου, συνεδρίασαν οι εκλεγέντες και προχώρησαν στη σύσταση σε σώμα του νέου Δ.Σ. ως εξής:
 
Πρόεδρος: Κώστας Ιωαννίδης, από τη Νάουσα
Αντιπρόεδρος: Στέλλα Δούκα, από τη Θεσσαλονίκη
Γεν. Γραμματέας: Μάχη Χάκκα, από την Καρδίτσα
Ειδ. Γραμματέας: Γιάννης Γαρνέλης, από την Κέρκυρα
Ταμίας: Κωνσταντίνος Τόλης, από τα Ιωάννινα
Μέλος: Δημήτρης Κωτίκας, από την Κατερίνη
Μέλος: Νένα Παπαγγελή, από τη Σαλαμίνα
 
Αναπληρωματικοί
Ζωή Ζαχαριάδου από Νέους Επιβάτες, Κατερίνα Δρούλια από Κυπαρισσία
 
Εξελεγκτική Επιτροπή
Παναγιώτα Τσέλικα, Γεωργία Μπελογιάννη, Κελίνα Διγενάκη
 
Με απόφαση του Δ.Σ. ο κύριος Δημήτρης Κωτίκας ορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Εκδόσεων και Επικοινωνίας, ενώ στην Επιτροπή αυτή εντάχθηκε η κυρία Κατερίνα Δρούλια. Η κυρία Νένα Παπαγγελή ορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Φεστιβάλ, ενώ στην Επιτροπή αυτή εντάχθηκαν οι κυρίες Ζωή Ζαχαριάδου και Κατερίνα Δρούλια.

Άμεσες προτεραιότητες για το νέο Δ.Σ., η διοργάνωση της Συνάντησης του Τομέα CIOFF Νότιας Ευρώπης στην Κυπαρισσία τον Μάιο του 2022 σε συνεργασία με τα Μέλη, Μ.Ε.Σ.Κ., Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας και Σύλλογο Φιλοπρόοδων Φιλιατρών αλλά και η προετοιμασία του Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών στην Κέρκυρα τον Σεπτέμβριο του 2023. Βεβαίως, συνεχές παραμένει το ενδιαφέρον για τις φεστιβαλικές διοργανώσεις του 2022 που ξεκινούν την προεργασία τους.

Η επόμενη Γ.Σ. του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF για το 2022, μετά από απόφαση των Μελών της Γ.Σ., θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα μετά το Παγκόσμιο Συνέδριο του CIOFF.