Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης προς Γκίκα: Τα προβλήματα της Κέρκυρας δεν επιλύονται προτάσσοντας το πολιτικό συμφέρον

ΜΠΙΑΓΚΗΣ
08 Δεκεμβρίου 2021 / 15:14

Τα προβλήματα της Κέρκυρας δεν επιλύονται με συναντήσεις χωρίς τη συμμετοχή της κοινωνίας, χωρίς σχέδιο, διαβούλευση

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Κριτική στον τρόπο χειρισμού των ζητημάτων της Κέρκυρας ασκεί προς τον βουλευτή ΝΔ Στέφανο Γκίκα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης. Όπως επισημαίνει τα προβλήματα της Κέρκυρας δεν επιλύονται με συναντήσεις χωρίς τη συμμετοχή της κοινωνίας, χωρίς σχέδιο, διαβούλευση και προτάσσοντας μόνο το πρόσκαιρο πολιτικό συμφέρον. 

Η ανακοίνωση Μπιάγκη
Την ώρα που η Κέρκυρα και τα νησιά μας ταλανίζονται από δεκάδες διαχρονικά προβλήματα, γινόμαστε για πολλοστή φορά μάρτυρες σε παλαιοκομματικές λογικές και πρακτικές που στοίχισαν ακριβά σε τούτο τον τόπο. Με ιδιωτικές συναντήσεις, κατόπιν ενεργειών, χωρίς σχέδιο και πλάνο, με βαρύγδουπες εξαγγελίες που θυμίζουν άλλες εποχές, η Κέρκυρα φαίνεται πως «λύνει» το ένα μετά το άλλο τα δυσεπίλυτα προβλήματά της, χωρίς η ίδια η κοινωνία να συμμετέχει στην όποια διαβούλευση και τη λήψη των όποιων αποφάσεων.

Ξεκίνημα από το λιμάνι της Λευκίμμης και την επίσκεψη στο νησί μας του Διευθύνοντα Συμβούλου και κλιμακίου του ΤΑΙΠΕΔ, που με τον «κυβερνητικό» βουλευτή και τη Διοίκηση του Ο.Λ.ΚΕ. αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς, μας γνωστοποίησαν τις αποφάσεις τους για «αναβάθμιση» του λιμανιού, χωρίς την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και διαμόρφωση των υποδομών για την εξυπηρέτηση όλων των εμπλεκομένων ημεροπλοίων και Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων και μαρίνας, χωρίς γενικότερο σχεδιασμό για το αύριο, χωρίς διαβούλευση με του φορείς και τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Τη σκυτάλη πήρε η στενά κομματική επίσκεψη του Διοικητή του ΕΦΚΑ που διατράνωσε με θράσος και έπαρση την ομαλοποίηση του ΕΦΚΑ Κέρκυρας με τεχνολογική αναβάθμιση, την ώρα που η Κέρκυρα αποτελεί τη μόνη έδρα περιφέρειας, που εξαιρέθηκε από Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) με την υπαγωγή της στο Περιφερειακό Κέντρο Ηπείρου και παράλληλα υποβιβάστηκε από Περιφερειακή Υπηρεσία Συντονισμού & Υποστήριξης (ΠΥΣΥ) σε Τοπική Διεύθυνση ΕΦΚΑ, εξισώνοντάς την με την Ηγουμενίτσα και την Άρτα.

Την ώρα που η Κέρκυρα αποτελεί πρωτοτυπία, καθώς υπάγεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΚΕΑΟ Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Κέρκυρας, ενώ δεν προβλέπεται ούτε καν η λειτουργία Αποκεντρωμένου Τμήματος ΚΕΑΟ στην πόλη, όπως ισχύει για την Κοζάνη, τον Βόλο και την Καρδίτσα.

Και φθάνουμε στις σημερινές προτάσεις Γκίκα στον Υπουργό Υγείας για τη θέσπιση κινήτρων για την προσέλκυση ιατρών στην Κέρκυρα και τις εξαγγελίες για τη δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου Λάκκας Παξών, χωρίς καμία αναφορά για την απόρριψη των σχετικών τροπολογιών που κατατέθηκαν εδώ και έναν χρόνο από το Κίνημα Αλλαγής για κίνητρα στελέχωσης των δομών υγείας της περιοχής μας.

Δυστυχώς ο λαός της Κέρκυρας συνεχίζει να γίνεται μάρτυρας τέτοιων πολιτικών συμπεριφορών, που όχι μόνο δεν επιλύουν τα προβλήματα και τις παθογένειες που ταλανίζουν την περιοχή μας, αλλά προσβάλλουν βάναυσα την ίδια την κοινωνία μας.

Τα προβλήματα της Κέρκυρας δεν επιλύονται με συναντήσεις χωρίς τη συμμετοχή της κοινωνίας, χωρίς σχέδιο, διαβούλευση. Τα προβλήματα τις Κέρκυρας δεν επιλύονται προτάσσοντας το πρόσκαιρο πολιτικό συμφέρον. Απαιτούν συντεταγμένες κινήσεις, πολιτική ωριμότητα, σχεδιασμό, τεκμηρίωση, διαβούλευση με τους φορείς της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, τους εμπλεκόμενους φορείς, την ίδια την κοινωνία και κοινό μέτωπο διεκδίκησης.