Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στηρίζει το Corfu Design Route η Δήμαρχος Κ.Κέρκυρας

Corfu Design Route
08 Δεκεμβρίου 2021 / 15:01

Εμπνευσμένοι από το ρυθμό της ζωής στο νησί μας, δημιούργησαν σύγχρονες και αυθεντικές επιχειρήσεις χαράσσοντας τη δική τους σφραγίδα στο νησί

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη στήριξή της στην επιτυχή προσπάθεια την οποία καταβάλει το Corfu Design Route εξέφρασε σήμερα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σε συνάντησή της με τα μέλη που το απαρτίζουν. Το Corfu Design Route, αφορά ουσιαστικά μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι έχουν επιλέξει την Κέρκυρα όχι μόνο ως τόπο διαμονής αλλά και ως τόπο έμπνευσης και έδρας ξεχωριστών επιχειρήσεων που χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία, δημιουργικότητα και χρήση σύγχρονων τρόπων προβολής και διοίκησης, με άριστα αποτελέσματα.

Όπως και οι ίδιοι ανέφεραν στη Δήμαρχο, δραστηριοποιούνται πίσω από τις κύριες τοποθεσίες της Κέρκυρας, μακριά από τη φασαρία των κεντρικών δρόμων της πόλης, ανάμεσα σε στενά ή σε λιγότερο επισκέψιμα χωριά. Εμπνευσμένοι από το ρυθμό της ζωής στο νησί μας, δημιούργησαν σύγχρονες και αυθεντικές επιχειρήσεις χαράσσοντας τη δική τους σφραγίδα στο νησί. Πρόκειται για επιχειρήσεις, που έχοντας ως γνώμονα τον άυλο πολιτισμό του νησιού, καινοτομούν και δημιουργούν. Ένα ακόμη κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι παράγοντας ποιοτικά προϊόντα, κάνουν χρήση σύγχρονων τρόπων διαφήμισης και διοίκησης, εισχωρώντας επιτυχώς στη παγκόσμια αγορά.
           
Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, η Κέρκυρα αναδύεται μέσα από τις επιχειρήσεις αυτές ως δημιουργικός κόμβος στην Αδριατική και το Ιόνιο πέλαγος. Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη γνωριμία με τους  εκπροσώπους αυτών των νεοφυών και πρωτότυπων επιχειρήσεων και τόνισε τη στήριξη της ίδιας και του Δήμου σε τέτοιου είδους δραστηριότητες που πέραν του εμπορικού χαρακτήρα τους προβάλλουν συνάμα την Κέρκυρα παγκοσμίως μέσα από την ποιοτική αισθητική των προϊόντων τους.