Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Δωρεάν εκπαίδευση
08 Δεκεμβρίου 2021 / 14:19

Δωρεάν εκπαίδευση σε σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα - Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ εφτά προγραμμάτων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη δυνατότητα δωρεάν εκπαίδευσης σε σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα σχετικά με τον τουρισμό, την εκμάθηση ξένων γλωσσών και το διαδίκτυο παρέχει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης καθώς και σε μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και θα πραγματοποιούνται στο 6ο Γυμνάσιο Κέρκυρας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής παραμένει ανοιχτή. Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου η εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Μαρία Ζερβού, το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Τα προγράμματα Ειδικότερα οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των κάτωθι προγραμμάτων: Επεξεργασία κειμένου και διαδίκτυο (εισαγωγικό πρόγραμμα για Η/Υ) Αγγλικά για τον Τουρισμό Γερμανικά για τον Τουρισμό Διαχείριση εργασιακού άγχους και εναρμόνιση με την επαγγελματική και προσωπική ζωή Νέες εναλλακτικές καλλιέργειες Ανακύκλωση και κομποστοποίηση Εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Αθλητικός τουρισμός 25 ωρών.

Σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο σε θέματα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Ανδρέα Χατζηανδρέου, πρόκειται για μικρά και ευέλικτα προγράμματα διάρκειας 25 ωρών, πλην του προγράμματος Η/Υ που είναι διάρκειας 50 ωρών. Στους εκπαιδευόμενους μετά την επιτυχή παρακολούθηση δίδεται πιστοποίηση επιμόρφωσης.

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τμήμα είναι 20 και ο ελάχιστος 15, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιούνται από τη δομή όταν σχηματίζεται τμήμα. «Θα λειτουργήσουν και εξ αποστάσεως τμήματα μέσω Η/Υ εκτός από τα δια ζώσης τμήματα.

Για τα δια ζώσης μαθήματα οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test 48 ωρών», εξήγησε ο ίδιος. Οι αιτήσεις Για αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται είτε στο Κέντρο Κοινότητας (Σταματίου Δεσύλλα 6) είτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας www.corfu.gr. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.2661045923.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ