Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο καιρός στο Βόρειο Ιόνιο το τριήμερο 8 - 10 Δεκεμβρίου

Καιρός
08 Δεκεμβρίου 2021 / 10:59

Μόνο μια μέρα και λίγες ώρες η βελτίωση του καιρού - Μεγάλα ύψη βροχής κατά περιόδους από Πέμπτη έως τουλάχιστον και την Κυριακή

Βελτιωμένος θα είναι απόψε ο καιρός στο νομό μας, αλλά το κρύο θα είναι αισθητό. Έτσι η Τέταρτη 8/12 θα κυλήσει με λιακάδα και διαυγή ατμόσφαιρα ενώ λίγες αραιές νεφώσεις θα εμφανιστούν ξανά από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα πέσει τις πρωινές ώρες στους 8οC στην πόλη της Κέρκυρας και γύρω στους 2οC στα ορεινά τμήματα του Παντοκράτορα. Αύριο το μεσημέρι στην πόλη θα έχουμε γύρω στους 14 και στα ορεινά έως 5 βαθμούςΚελσίου!  

Την Πέμπτη 9/12, ένα νέο χαμηλό που θα μας έρθει από την Ιταλία θα προκαλέσει βροχές στο Βόρειο Ιόνιο, έτσι η συννεφιά θα έχει αυξηθεί έως τα ξημερώματα της Πέμπτης, επιπλέον πυκνές ομίχλες θα έχουν σχηματιστεί σε κλειστές περιοχές στα ορεινά/ημιορεινά τμήματα, πιθανώς στις παράκτιες περιοχές. Π.χ, στον Τρουμπέτα ή στο λιβάδι Ρόπα. Ενώ μέσα στις πρωινές ώρες αυτές θα διαλυθούν αλλά θα εμφανιστούν ξανά στα ορεινά κατά τη διάρκεια της ημέρας.  Ωστόσο τοπικές κι ασθενείς βροχές δεν θα αργήσουν να ξεκινήσουν, μικρά ανοίγματα με λίγο ήλιο έως το μεσημέρι, έτσι μέχρι το απόγευμα θα βρέξει με μέτριες εντάσεις αλλά διαδοχικά σχεδόν παντού.
Στην αρχή της ημέρας, οι άνεμοι θα φύσουν σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5-6 bft,  από το μεσημέρι θα γυρίσουν σε νοτιοδυτικούς  και θα φτάσουν τα 3-4 bft.

Ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε σχέση με τη Τέταρτη, φτάνοντας νωρίς το μεσημέρι τους 17oC στα πεδινά και παραθαλάσσια, τους 14oC στα ορεινά.  Αυξημένη θα είναι η υγρασία.

Την Παρασκευή 10/12, προβλέπεται κατά περιόδους βροχές και τοπικές καταιγίδες, η Παρασκευή θα ξημερώσει, ο καιρός γίνει άστατος, έτσι αναμένονται και μικρά ανοίγματα με ήλιο, αλλά ανά τακτικά διαστήματα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα δίνουν βροχές, μπόρες. Από το βραδύ προς το Σαββάτο αναμένεται ένταση των φαινομένων.

Στρεφόμενοι από το βραδύ σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ενίσχυση στα 6-7 bft !
Η θερμοκρασία θα πέσει, έτσι το μεσημέρι θα φτάσει τους 14oC στα πεδινά και τα παραθαλάσσια, τους 10oC στα ορεινά.
Υψηλά θα κυμανθεί η υγρασία.

Νικόλαος Σ. Βλάχος, ερασιτέχνης μετεωρολόγος / Διαχειριστής του μετεωρολογικού σταθμού Πετάλεια, Βόρεια Κέρκυρα «http://pantokratoras-kerkyra.meteoclub.gr»