Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Παλαιάς Φιλαρμονικής, υπό τη διεύθυνση της Κ. Κουντούρη

φιλαρμονική εταιρεία κερκύρας
06 Δεκεμβρίου 2021 / 20:12

Στη συναυλία αυτή, την Συμφωνική Ορχήστρα της Παλαιάς Φιλαρμονικής διεύθυνε για πρώτη φορά η κυπριακής καταγωγής νεαρή μαέστρος, Κυριακή Κουντούρη, η οποία δικαίως απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τη συναυλία του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο, η Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά) ολοκλήρωσε τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες για το εκπνέον έτος.

Το πρόγραμμα της συναυλίας άνοιξε με το έργο του Άλκη Μπαλτά, Μουσική για νέους. Ακολούθησαν, η Σουίτα Νο2 για μικρή ορχήστρα του Igor Stravinsky (από τον θάνατο του οποίου φέτος συμπληρώθηκαν 50 χρόνια) και η Σουίτα Νο1 από την όπερα Carmen του Georges Bizet.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το Που να βρω τη ψυχή μου, μια σουίτα βασισμένη σε διάφορες γνωστές μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, σε διασκευή-ενορχήστρωση Άλκη Μπαλτά, τιμώντας έτσι και τη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Στη συναυλία αυτή, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Παλαιάς Φιλαρμονικής διεύθυνε για πρώτη φορά η κυπριακής καταγωγής νεαρή μαέστρος, Κυριακή Κουντούρη, η οποία δικαίως απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.



Η Κυριακή Κουντούρη είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στη Διεύθυνση Ορχήστρας, κι εδώ και μερικούς μήνες έχει αναλάβει τη θέση της βοηθού του αρχιμουσικού Άλκη Μπαλτά στην Ορχήστρα της Φ.Ε.Κ.

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο στοιχείο που θα παρατηρούσαμε, είναι η ολοένα αυξανόμενη παρουσία νεαρών μουσικών στις τάξεις της τελευταίας, γεγονός από μόνο του ενθαρρυντικό. Επίσης, θετική εντύπωση μας άφησε και η ιδιαίτερα βελτιωμένη εικόνα κυρίως της οικογενείας των εγχόρδων, που απέδωσαν εξαιρετικά στα πλείστα των έργων που ακούστηκαν στη σαββατιάτικη συναυλία.

Ευκαιρίας δοθείσης, να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Φ.Ε.Κ. ανακοίνωσε και τους διακριθέντες του 51ου εσωτερικού της διαγωνισμού, που πραγματοποιείται ετησίως στη μνήμη του Σπύρου Γ. Μοτσενίγου (1911-1970). Ανάμεσα στους συνολικά 18 συμμετέχοντες νεαρούς μουσικούς, το α΄ βραβείο απέσπασε η Νεφέλη Πέττα, με κλαρινέτο, ενώ το β΄ βραβείο η Ελένη-Μαρία Μελίδη, με φλάουτο.

Επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση της Φ.Ε.Κ. αναμένεται να είναι η καθιερωμένη εορταστική συναυλία του Μουσικού Σώματος, ανήμερα της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος.