Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποιες αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν νέα δρομολόγια για Κέρκυρα

Αεροδρόμιο Κέρκυρας
06 Δεκεμβρίου 2021 / 16:40

Καλοί οιωνοί έρχονται από ξένες αεροπορικές εταιρείες για την ερχόμενη τουριστική σεζόν - εκτός απροόπτου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εφτασε η περίοδος που αρκετές αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν νέα δρομολόγια για το ερχόμενο καλοκαίρι. Ηδη λοιπόν έχουν ανακοινωθεί τα πρώτα νέα δρομολόγια και προορισμοί που θα συνδέσουν την Κέρκυρα το καλοκαίρι του 2022.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας Κέρκυρας Δημήτρης Ρούσσος ενημερώνει:
«Επαναδραστηριοποιείται η Norwegian, που τα προηγούμενα χρόνια ειχε διακόψει, κυρίως λογω του προβλήματος που προέκυψε με τις παραλαβές των B737 Max, στα οποία ειχε στηριχτεί για την πραγματοποίηση των δρομολογίων της. Ηδη στο πρόγραμμά της απο Ιούνιο έως και τέλος Αυγούστου βλεπουμε Ελσίνκι (Φινλανδία), Κοπεγχάγη (Δανία) και Οσλο (Νορβηγία).

Επίσης, η Ryanair προσθέτει το Κίεβο (Ουκρανία) -ενώ φέτος ειχε μόνο την Οδησσό - , τη Στοκχόλμη (Σουηδία) και το Ζάγκρεμπ (Κροατία). Οι δύο τελευταίοι προορισμοί θα ειναι οι νέες βάσεις της εταιρείας για την ερχόμενη σαιζόν και έτσι προστέθηκε και η Κέρκυρα, ανάμεσα στους δεκάδες προορισμούς που θα εξυπηρετούνται.
Αυτά τα νέα δρομολόγια θα διαρκέσουν απο αρχές Ιουνίου έως τέλη Σεπτέμβρη.

Να σημειωθεί οτι η Ryanair - όπως και άλλες αεροπορικές εταιρείες - ενισχύει με 220 νέα αεροσκάφη το στόλο της, ειτε αντικαθιστώντας παλαιότερα, είτε αυξάνοντας το δυναμικό της, με αποτέλεσμα να υπάρχει η ανάγκη εξεύρεσης νέων προορισμών και νέων βάσεων, απο όπου ελπίζουμε η Κέρκυρα να βγεί κερδισμένη.
Ειναι σίγουρο, οτι εκτός απροοπτου (της πορείας του Covid-19) θα ανακοινωθούν πολλά νέα δρομολόγια για το νησί μας, μέχρι την εναρξη της τουριστικής περιόδου που ξεκινάει στις 27 Μαρτίου».