Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η μεγαλύτερη προσέλευση στην Κέρκυρα από τις ανάλογες, πρόσφατες εκλογές όλων των κομμάτων

κιναλ
05 Δεκεμβρίου 2021 / 17:18
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Οι κάλπες επρόκειτο να κλείσουν στις 19:00, εντούτοις από την Αθήνα φτάνουν πληροφορίες για την παράταση της ψηφοφορίας, ίσως και δυο ακόμα ώρες, λόγω της μεγάλης προσέλευσης. Απ΄ αυτήν θα εξαρτηθεί τι θα γίνει και στην Κέρκυρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεγάλη είναι συμμετοχή μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ στις αρχαιρεσίες σε όλη την Ελλάδα. Το φαινόμενο παρατηρήθηκε και στην Κέρκυρα. Ο καλός πρωινός καιρός βοήθησε κι αυτός στην προσέλευση.

Εκτιμάται πως η συμμετοχή θα ξεπεράσει τις 2000 ψήφους, ρεκόρ από τις εκλογές του 2017.

(Σ.σ. Τότε, στις 12 Νοεμβρίου η αναμέτρηση ήταν μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη. Άλλοι υποψήφιοι ήταν ο επικεφαλής του κινήματος Το Ποτάμι Σταύρος Θεοδωράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης και άλλοι. Στις επαναληπτικές της 19ης Νοεμβρίου, νικήτρια αναδείχθηκε η Φώφη Γεννηματά, η οποία επικράτησε του Νίκου Ανδρουλάκη με 56,75%).



Αυτήν την Κυριακή, μεγαλύτερη συμμετοχή παρατηρήθηκε στα εκλογικά Τμήματα του Βορρά, στα δυο της πόλης και στους Αργυράδες.

Οι κάλπες επρόκειτο να κλείσουν στις 19:00, εντούτοις από την Αθήνα φτάνουν πληροφορίες για την παράταση της ψηφοφορίας, ίσως και δυο ακόμα ώρες, λόγω της μεγάλης προσέλευσης. Απ' αυτήν θα εξαρτηθεί τι θα γίνει και στην Κέρκυρα.



Βεβαίως και το πότε θα ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα. Εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο θα είναι δυνατό, δυο με τρεις ώρες μετά το πέρας της ψηφοφορίας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.