Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρίτη δόση εμβολίου: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού στο τρίμηνο

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
04 Δεκεμβρίου 2021 / 09:13

Πλέον όσοι έχουν συμπληρώσει τρεις μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, μπορούν να κλείσουν ραντεβού για την αναμνηστική δόση.

ΑΘΗΝΑ. Tο ραντεβού τους για την τρίτη δόση του εμβολιασμού μπορούν επίσημα να κλείσουν όλοι οι ενήλικοι πολίτες της Ελλάδας, τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Λίγο πριν τις 22:00 της Παρασκευής άνοιξε η πλατφόρμα και πλέον όσοι έχουν συμπληρώσει τρεις μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, μπορούν να κλείσουν ραντεβού για την αναμνηστική δόση.
 
Κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης την Παρασκευή ο Γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε πως από το μεσάνυχτα -και σταδιακά μέχρι τα ξημερώματα- επρόκειτο να ανοίξει για όλους η πλατφόρμα, ωστόσο όλα έγιναν νωρίτερα.

H χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης θα γίνεται 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες από 18 ετών και πάνω.

Όσον αφορά αυτούς που έχουν νοσήσει, η σύσταση είναι να εμβολιαστούν κι αυτοί 3 μήνες κι όχι 6 μήνες μετά τη νόσηση, ενώ όσον αφορά αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση θα γίνεται στους 2 μήνες όπως ίσχυε μέχρι τώρα.