Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

450 άτομα και 44 επιχειρήσεις στην Κέρκυρα χρησιμοποίησαν το innjobs για εύρεση εργασίας

Innjobs
03 Δεκεμβρίου 2021 / 13:21

Ο αντικειμενικός σκοπός της πλατφόρμας είναι η διασύνδεση των επιχειρηματιών του τουρισμού με τους υποψηφίους εργαζομένους

Παρουσία της Δημάρχου Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μ. Υδραίου, του ιδρυτή της μεγαλύτερης ψηφιακής πλατφόρμας εύρεσης εργασίας Αργύρη Νταουλιάρη, του Αντιδήμαρχου Τουρισμού Παναγιώτη Βαρούχα και πολλών εκπροσώπων τουριστικών φορέων και επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο ο απολογισμός των αποτελεσμάτων χρήσης της innjobs.net .

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Δήμου, το innjobs.net είναι  η πλατφόρματην την οποία ο Δήμος ήταν ο πρώτος που την εισήγαγε ως καινοτομία συμβάλλοντας στην εύρεση εργασίας στον τουριστικό τομέα. 

Τα αποτελέσματα χαρακτηρίστηκαν εξαιρετικά επιτυχή καθώς εκατοντάδες ήταν οι εργαζόμενοι αλλά και δεκάδες οι επιχειρήσεις που έκαναν χρήση της εν λόγω πλατφόρμας.
 
Σήμερα, εκτός του απολογισμού με συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία, έγινε και  περαιτέρω ενημέρωση των ενδιαφερομένων εκπροσώπων επιχειρήσεων του τουρισμού (ξενοδοχεία, καταλύματα και εστίαση) και σε όσους αναζητούν εργασία στο νησί μας στους τομείς αυτούς για τις δυνατότητες που τους παρέχει η πλατφόρμα.  
 
Ο αντικειμενικός σκοπός της πλατφόρμας είναι η διασύνδεση, με τρόπο σύγχρονο, άμεσο και αποτελεσματικό, των επιχειρηματιών του τουρισμού και του επισιτισμού (εργοδότες) με τους υποψηφίους εργαζομένους και να τους φέρει σε άμεση επαφή και πληροφόρηση, με πολλαπλά οφέλη και για τις δύο πλευρές.
 
Ικανοποίηση Μ. Υδραίου για τα αποτελέσματα
Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου σε τοποθέτησή της κατά την παρουσίαση, επεσήμανε ότι στόχος τέτοιου είδους πρωτοβουλιών είναι αφενός μεν να ανταποκριθεί εμπράκτως ο Δήμος στην ψηφιακή εποχή και αφετέρου δε να βοηθήσει στη μεταστροφή του κοινού σε καινοτόμες μορφές επικοινωνίας και εύρεσης εργασίας αλλά και στην ανάδειξη ευκαιριών στον εργασιακό χώρο. Εξέφρασε την  ικανοποίησή της για τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα της λειτουργίας της πλατφόρμας στο νησί μας αναφέροντας ότι η υπηρεσία συνδρομής των επαγγελματιών του τουρισμού παρέχεται δωρεάν από το Δήμο και επισημαίνοντας ότι στο μέτρο του δυνατού ο Δήμος προτίθεται να προχωρήσει και σε άλλες δράσεις και ενέργειες για να στηρίξει τον κλάδο.
 
Αργ. Νταουλιάρης: Η Κέρκυρα έκανε τη μεγαλύτερη καινοτομία
Από την πλευρά του, ο ιδρυτής της innjobs.net Αργύρης Νταουλιάρης, ανέφερε ότι “η Κέρκυρα έκανε την μεγαλύτερη καινοτομία που μπορεί να κάνει Δήμος στην Ελλάδα. Επέλεξε τη χρήση της τεχνολογίας συνδυάζοντας την εύρεση εργασίας με αυτή τη μορφή, με τον τουρισμό που αποτελεί τον βασικό πυλώνα οικονομίας του νησιού.”

 

Τα στατιστικά
Η Innjobs.net αποτελεί στη χώρα μας τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ευρέσεως εργασίας στον τουρισμό για ξενοδόχους αλλά και ξενοδοχοϋπαλλήλους. Στην Κέρκυρα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα, την πλατφόρμα αυτή χρησιμοποίησαν για να βρουν εργασία περί τα 450 άτομα ενώ μέσω αυτής αναζήτησαν εργαζομένους 44 επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, καταλύματα, εστίαση).  Σημειώνεται ότι η χρήση της innjobs.net έγινε σε χρόνο που οι συνθήκες πανδημίας είχαν αναδιαμορφώσει το εργασιακό πλαίσιο στον τομέα του τουρισμού και εξ αυτού του λόγου θεωρούνται τα αποτελέσματα αυτά ως άκρως ικανοποιητικά.

Όπως μάλιστα επισημάνθηκε, η συγκεκριμένη πλατφόρμα λειτουργεί αποτελεσματικά ακόμη και υπό τις αντίξοες συνθήκες λόγω covid -19 καθώς η innjobs.net, διασυνδέει άμεσα και αποτελεσματικά, απευθείας τους εργοδότες με τους υποψήφιους προς εργασία, από τους κλάδους του τουρισμού και του επισιτισμού, όπως ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα και τη μαζική εστίαση.
 
Πως λειτουργεί η πλατφόρμα
Η πρόσβαση στη βάση δεδομένων της πλατφόρμας γίνεται μέσω προσωποποιημένου κωδικού, ο οποίος παρέχεται στα μέλη της κοινότητας και είναι μοναδικός για κάθε επιχείρηση.  Η πλατφόρμα ουσιαστικά παρέχει ένα εξελιγμένο λογισμικό που ενσωματώνει πολλές δυνατότητες και καινοτομίες, όπως τη χρήση video/κάμερας, ψυχομετρικά τεστ, ειδικές φόρμες και φίλτρα για την έυκολη κατηγοριοποίηση,  ολοκληρωμένο εργασιακό και προσωπικό προφίλ του υποψήφιου εργαζομένου, εκπαίδευση προσωπικού φυσικά ή μέσω e-learning ενώ για τους εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν εύκολα και άμεσα το κατάλληλο προσωπικό για την κατάλληλη θέση σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που υπάρχει επιθυμία εκτενέστερης ανάλυσης των αποτελεσμάτων, ειδικότερα στους επαγγελματίες του χώρου του τουρισμού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν και με το γραφείου τουρισμού του Δήμου στο e-mail: [email protected].
Κατά την παρουσίαση  τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα.