Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «ασύγκριτη» Κέρκυρα, ανήκει σε άλλη Ελλάδα

Υποδομές
02 Δεκεμβρίου 2021 / 17:16
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το θέμα των υποδομών και το πόσο είμαστε πίσω στο νησί, μου δίνει την αφορμή να αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα και να κάνει ο καθένας τις συγκρίσεις του.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το θέμα των υποδομών και το πόσο είμαστε πίσω στο νησί, μου δίνει την αφορμή να αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα και να κάνει ο καθένας τις συγκρίσεις του. Σε άλλη στήλη αναφέρω την ανάγκη για άμεση κατασκευή κλειστών γυμναστηρίων σε Βόρεια και Νότια Κέρκυρα. Σε δυο Δήμους όπου στο μεν Βορρά οι κάτοικοι είναι 17.800, ενώ στο Νότο είναι 15.700 σύμφωνα με στοιχεία που πήρα από τη Βικιπαίδεια.

Πάμε χαρακτηριστικά σε δυο άλλους Δήμους της χώρας, αυτόν της Φιλιππιάδας (νομού Πρέβεζας), με πληθυσμό 9.400 κατοίκους και του Αμυνταίου (νομού Φλώρινας) με πληθυσμό 3.700 κατοίκους. Σε αυτούς τους Δήμους έχουν δυο υπέροχα κλειστά γυμναστήρια και θα συγχαρούμε αυτούς που βοήθησαν ώστε να τα αποκτήσουν, ενώ στους δικούς μας Δήμους κάπως συζητάνε ξανά για ένα κλειστό στο Βορρά. Δείτε τις φωτογραφίες των κλειστών γυμναστηρίων στην άλλη Ελλάδα και νοιώστε όπως εγώ ότι είμαστε γυμνοί στον τομέα αυτό, με κάποιους να ευθύνονται και να έχουν ονοματεπώνυμο.  Δεν συγκρίνεται η Κέρκυρα που έχει μείνει μάλλον στην εποχή των Ενετών ή αν θέλετε των Άγγλων που είναι και οι τελευταίοι «κατακτητές» πριν την ανεξαρτησία το 1864.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια