Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε 7 ποδοσφαιρικά γήπεδα έργα με 8 κλειστά σήμερα

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας
02 Δεκεμβρίου 2021 / 17:13
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το να έχεις χρήματα για τον αθλητισμό και να θέλεις να βοηθήσεις σε ότι αφορά τις υποδομές είναι θείο δώρο, αλλά το να μοιράσεις παντού, αλλά ουσιαστικά να μην βοηθάς δεν έχει καμιά ουσία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το να έχεις χρήματα για τον αθλητισμό και να θέλεις να βοηθήσεις σε ότι αφορά τις υποδομές είναι θείο δώρο, αλλά το να μοιράσεις παντού, αλλά ουσιαστικά να μην βοηθάς δεν έχει καμιά ουσία.  Το μεσημέρι της Πέμπτης η Δήμαρχος κα Υδραίου ανακοίνωσε τον τρόπο που θα μοιραστούν τα 596.780,48€ από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και εύλογα μας δημιουργήθηκαν πολλές απορίες, κυρίως όμως ότι κανείς εκεί στο Δήμο δεν εξετάζει ότι αυτή τη στιγμή ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ του 2021, οκτώ γήπεδα ποδοσφαίρου (Καστελλάνων Μέσης, Κ. Γαρούνα, Συναράδων, Αγ. Δέκα, Κοντοκαλιού, Αγ. Μάρκου, Σπαρτύλα, Π. Κορακιάνας) που ανήκουν στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας είναι κλειστά, το μόνο ανοικτό είναι στο Σκριπερό.

Περιμέναμε να δούμε ότι τα χρήματα θα δοθούν ώστε 2-3 από αυτά να ανοίξουν άμεσα και να δοθούν προς χρήση, αλλά… έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις για τον τρόπο που μοιράστηκαν τα χρήματα και  τις αναφέρουμε κατά έργο, όπως ανακοινώθηκε.
 
Γήπεδο Καστελλάνων Μέσης (ΚΛΕΙΣΤΟΝ)
Η απόφαση:  Θα κατασκευαστούν πάγκοι φιλοξενούμενων , γηπεδούχων και διαιτητών, επισκευές αποδυτηρίων, συνθετικός χλοοτάπητας βοηθητικού γηπέδου, περίφραξη βοηθητικού χώρου. Προϋπολογισμός: 163.191,35 Ευρώ.
Η δική μας θέση: Καλά όλα όσα αποφασίστηκαν, αλλά… το γήπεδο αυτό πρώτα πρέπει να φτιαχτεί ο αγωνιστικός χώρος για να μπορούν να προπονούνται οι ομάδες και να διεξάγονται αγώνες.


Γήπεδο Αγίων Δέκα (ΚΛΕΙΣΤΟΝ)
Η απόφαση:  Θα κατασκευαστούν πάγκοι φιλοξενούμενων, γηπεδούχων και διαιτητών, επισκευή περίφραξης αγωνιστικού χώρου και γηπέδου, τοιχίο αντιστήριξης στο όριο του γηπέδου  πίσω από τους πάγκους αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών, δημοσιογραφικά θεωρεία,  καθίσματα κερκίδων. Προϋπολογισμός: 93.171,98 Ευρώ.
Η δική μας θέση: Σωστά όλα όσα θα γίνουν, αλλά επειδή αυτό και των Καστελλάνων Μέσης, που είναι τα μοναδικά με φυσικό χλοοτάπητα,  προτεραιότητα πρέπει να δίνεται στον αγωνιστικό χώρο, αυτός πρέπει να φτιαχτεί και να συντηρείται, με την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου να το αναλάβει. 
 
Γήπεδο Αγίου Μάρκου (ΚΛΕΙΣΤΟΝ)
Η απόφαση:  Θα κατασκευαστεί η περίφραξη του αγωνιστικού χώρου, πάγκοι φιλοξενούμενων, γηπεδούχων και διαιτητών, επισκευή και συντήρηση των   αποδυτηρίων. Προϋπολογισμός : 35.501,19 Ευρώ
Η δική μας θέση: Το γήπεδο είναι ακατάλληλο για χρήση, αφού ο αγωνιστικός χώρος έχει στρωθεί με μεταχειρισμένο συνθετικό χλοοτάπητα, που είναι άχρηστος και μεταφέρθηκε από άλλο γήπεδο. Τα έργα που είναι να γίνουν καλά και άγια, αλλά για ποιον; Πρώτα ο αγωνιστικός χώρος, γιατί να έχει πάγκους, περίφραξη, αποδυτήρια που ΔΕΝ θα χρησιμοποιεί κανείς, τι να το κάνεις; 


Γήπεδο Άνω  Κορακιάνας (ΚΛΕΙΣΤΟΝ)
Η απόφαση:  Θα κατεδαφιστούν τα παλιά αποδυτήρια και θα κατασκευαστούν νέα. Προϋπολογισμός : 169.044,43 Ευρώ
Η δική μας θέση: Πάνω από 13 χρόνια το έχουν παρατήσει, αφού έφτιαξαν μόνο την περίφραξη. Ο αγωνιστικός χώρος είναι βοσκοτόπι. Τα αποδυτήρια να φτιαχτούν γιατί; Να μπει ο βοσκός;;; Πρώτα να μπει συνθετικός χλοοτάπητας (το μεγαλύτερο έξοδο) για να γίνει λειτουργικό και μετά όλα τα άλλα. Αυτά τα χρήματα (169.044,43€) αν δινόταν για να τοποθετηθεί συνθετικός χλοοτάπητας το γήπεδο θα λειτουργούσε, με ένα βάψιμο και λίγα έξοδα για τα αποδυτήρια, που μπορεί να γίνουν σταδιακά.   


Γήπεδο  Σκριπερού
Η απόφαση:  Επισκευή των υπαρχόντων αποδυτηρίων (τοποθέτηση πλακιδίων , βρύσες ντουζιέρες, νέα επιχρίσματα , χρωματισμοί ). Προϋπολογισμός : 29.211,35 Ευρώ
Η δική μας θέση: Σωστά τα έργα που προγραμματίστηκαν. Είναι το μόνο γήπεδο που λειτουργεί, αλλά άκρως επικίνδυνο στις δυο από τις τέσσερις πλευρές του.  Υπάρχουν τσιμεντένια τοιχία δίπλα στις γραμμές του γηπέδου, ο κίνδυνος ένας αθλητή να κτυπήσει πάνω είναι μεγάλος και θα έπρεπε να τοποθετηθούν κάποια προστατευτικά, πριν γίνει το κακό.


Γήπεδο Κάτω Γαρούνα (ΚΛΕΙΣΤΟΝ)
Η απόφαση:  Θα κατασκευαστεί η περίφραξη του αγωνιστικού χώρου και θα γίνει επισκευή στα υπάρχοντα αποδυτήρια (τοποθέτηση πλακιδίων, βρύσες ντουζιέρες,  νέα επιχρίσματα, χρωματισμοί). Προϋπολογισμός : 54.661,87 Ευρώ
Η δική μας θέση: Είναι ένα χωμάτινο γήπεδο που δεν χρησιμοποιείται για πάνω από 20 χρόνια και πρώτη προτεραιότητα και γι αυτό, αν θέλουμε να δοθεί προς χρήση, πρέπει να είναι ο αγωνιστικός χώρος.


Γήπεδο Σιναράδων (ΚΛΕΙΣΤΟΝ)
Η απόφαση:  Θα κατασκευαστεί η περίφραξη του αγωνιστικού χώρου και θα κατασκευαστεί τοιχίο από οπλισμένο σκυρόδεμα στην είσοδο του γηπέδου. Προϋπολογισμός: 51.998,31 Ευρώ.
Η δική μας θέση: Είναι ένα γήπεδο που ως τώρα ήταν μόνο για προπόνηση, πρέπει κάποτε να φτιαχτεί και η περίφραξη μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα.
 
Από αυτά τα εννέα συνολικά γήπεδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, ακόμα και με τα έργα που θα γίνουν, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν Κορακιάνας, Αγ. Μάρκου, Συναράδων, Κάτω Γαρούνα, Σπαρτύλα τουλάχιστον τα δυο επόμενα χρόνια. Καλό θα ήταν τα χρήματα να δίνονται για την ολοκλήρωση κάθε έργου που μπορεί άμεσα να δοθεί προς χρήση και να προγραμματίζονται τα υπόλοιπα, να φτιαχτούν, με γερές χρηματοδοτήσεις για να δοθούν στη συνέχεια στα σωματεία.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια