Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: «Εγκρίθηκε η δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου στη Λάκκα Παξών»

Στέφανος Γκίκας
02 Δεκεμβρίου 2021 / 17:05

Το Ιατρείο θα υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Παξών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως έγινε γνωστό από την επικοινωνία του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη με τον Βουλευτή Κέρκυρας, Στέφανο Γκίκα, το αίτημα που είχε υποβάλλει ο Βουλευτής σε συνεργασία με τον Συντονιστή του Κέντρου Υγείας Παξών, Μιχάλη Κάντα, για τη δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου Λάκκας Παξών, έγινε αποδεκτό.

Το Ιατρείο θα στελεχώνει ιατρός και θα υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Παξών.
Ο Στέφανος Γκίκας δήλωσε:

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έκανε αποδεκτό το αίτημα και προχώρησε στη δημιουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Λάκκας Παξών, όπως και τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του Υπουργείου Δρ. Ιωάννη Βλάσση.

Πρόκειται για μία νέα, ανεξάρτητη δομή υγείας, που θα στελεχώνεται από ιατρό και θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Υγείας Παξών.

Η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο στήριξης της νησιωτικότητας, υλοποιεί πολιτικές που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των μικρών και μεγάλων νησιών μας. Συνεπώς, η οργανωμένη λειτουργία μίας επιπρόσθετης δομής υγείας στους Παξούς είναι πολύ σημαντική, αφού παρέχονται επιπλέον υπηρεσίες υγείας τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες του νησιού. Να σημειωθεί, ότι κατά τους θερινούς μήνες, οι ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αυξάνονται σημαντικά εξαιτίας του πολύ μεγάλου αριθμού των επισκεπτών».