Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επτά γήπεδα της Κέρκυρας παίρνουν 600 χιλ. ευρώ από τον «Φιλόδημο»

Φιλόδημος
02 Δεκεμβρίου 2021 / 14:33

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο η οποία αφορά κυρίως σε βελτίωση γηπεδικών χώρων, ποσού περίπου εξακοσίων χιλιάδων ευρώ. 
Την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε σε δηλώσεις της σήμερα η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου η οποία την περασμένη εβδομάδα είχε συνάντηση με τον κ. Πέτσα για το θέμα αυτό στην Αθήνα.
 
Όπως ανέφερε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, με τη σχετική έγκριση δίνεται ουσιαστικά το “πράσινο φως” για την υλοποίηση σημαντικών έργων βελτίωσης γηπέδων σε όλο το Δήμο επισημαίνοντας τη συνακόλουθη αναβάθμιση της εικόνας και των υπηρεσιών που παρέχονται στους χρήστες. Πρόκειται για χρηματοδότηση που θα δώσει τη δυνατότητα να γίνουν έργα που επί χρόνια ήταν αναγκαία και που αφορούν ουσιαστικές υποδομές των γηπέδων μας, είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ανάλογη είναι η χρηματοδότηση που εγκρίθηκε και για αθλητικά έργα των Δήμων Βορρά και Νότου. Η χρηματοδότηση αυτή, ήταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα προϊόν διεκδίκησης καθώς το αρχικό ποσό που αφορούσε τον ενιαίο Δήμο ανερχόταν συνολικά στις 600.000 ευρώ.
           
Η χρηματοδότηση του έργου θα πραγματοποιηθεί από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, με τίτλο “έργα βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων/Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων”, προϋπολογισμού 596.780,48 ευρώ.
           
Τα έργα που προβλέπεται να υλοποιηθούν στα πλαίσια του προγράμματος είναι:

- Αθλητικές  εγκαταστάσεις  Καστελλάνων Μέσης

- Γήπεδο Αγίων Δέκα

- Γήπεδο Αγίου Μάρκου

- Γήπεδο Άνω  Κορακιάνας

- Γήπεδο  Σκριπερού

- Γήπεδο Κάτω Γαρούνα

- Γήπεδο Σιναράδων

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας  20- 495/16.11.2011 ( ΑΔΑ456ΖΩΕΑ- ΗΓΘ) παραχωρήθηκαν οι χρήσεις των γηπέδων στον Δ.Ο.Π.Α.Π. Κέρκυρας. Στα πλαίσια της συντήρησης και της ασφαλούς λειτουργίας των γηπέδων αυτών αναμένεται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες:

Αθλητικές  εγκαταστάσεις  Καστελλάνων Μέσης
Θα κατασκευαστούν πάγκοι φιλοξενούμενων , γηπεδούχων και διαιτητών, επισκευές αποδυτηρίων, συνθετικός χλοοτάπητας βοηθητικού γηπέδου, περίφραξη βοηθητικού χώρου. Προϋπολογισμός : 163191,35 Ευρω

Γήπεδο Αγίων Δέκα
Θα κατασκευαστούν πάγκοι φιλοξενούμενων, γηπεδούχων και διαιτητών, επισκευή περίφραξης αγωνιστικού χώρου και γηπέδου, τοιχίο αντιστήριξης στο όριο του γηπέδου  πίσω από τους πάγκους αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών , δημοσιογραφικά θεωρεία,  καθίσματα κερκίδων. Προϋπολογισμός :93171,98 Ευρω

Γήπεδο Αγίου Μάρκου
Θα κατασκευαστεί η περίφραξη του αγωνιστικού χώρου, πάγκοι φιλοξενούμενων, γηπεδούχων και διαιτητών , επισκευή και συντήρηση των   αποδυτηρίων.
Προϋπολογισμός : 35501,19 Ευρώ

Γήπεδο Άνω  Κορακιάνας
Θα κατεδαφιστούν τα παλιά αποδυτήρια και θα κατασκευαστούν κατασκευαστούν νέα .
Προϋπολογισμός : 169044,43 Ευρώ

Γήπεδο  Σκριπερού
Επισκευή των υπαρχόντων αποδυτηρίων (τοποθέτηση πλακιδίων , βρύσες ντουζιέρες, νέα επιχρίσματα , χρωματισμοί ). Προϋπολογισμός : 29211,35 Ευρώ

Γήπεδο Κάτω Γαρούνα
Θα κατασκευαστεί η περίφραξη του αγωνιστικού χώρου και θα γίνει επισκευή στα υπάρχοντα αποδυτήρια (τοποθέτηση πλακιδίων, βρύσες ντουζιέρες,  νέα επιχρίσματα, χρωματισμοί ) . Προϋπολογισμός : 54661,87 Ευρώ

Γήπεδο Σιναράδων
Θα κατασκευαστεί η περίφραξη του αγωνιστικού χώρου και θα κατασκευαστεί τοιχίο από οπλισμένο σκυρόδεμα στην είσοδο του γηπέδου. Προϋπολογισμός :51998,31 Ευρώ.