Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γραφειοκρατικές προθεσμίες καθυστερούν την ανάπλαση στο άλσος της Γαρίτσας

Άλσος
02 Δεκεμβρίου 2021 / 13:14

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η διακήρυξη διεθνή ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια του εξοπλισμού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε γραφειοκρατικές προθεσμίες αποδίδει η Δημοτική Αρχή τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στο έργο για την ανάπλαση του Άλσους Γαρίτσας- Ανεμόμυλου, το οποίο αναμένονταν να ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο.

Όπως τόνισε στην «Ε» η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου έχει προσκληθεί ήδη ο ανάδοχος του έργου και εν συνεχεία αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης, ώστε να ξεκινήσουν μετά οι παρεμβάσεις στον χώρο. «Είναι θέμα γραφειοκρατικών προθεσμιών. Περιμέναμε να λήξει η περίοδος ενστάσεων, ώστε να μας έρθει πίσω από την Αποκεντρωμένη, η έγκριση ότι ολοκληρώθηκε η προθεσμία και δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις. Έχουμε στείλει την πρόσκληση στον ανάδοχο. Ακολουθεί η συμβασιοποίηση και εγκαθίσταται ο εργολάβος. Ωστόσο αν έχει κάποιο αντικειμενικό κόλλημα μπορεί να ζητήσει παράταση κάποιων ημερών», διευκρίνισε η κ.Υδραίου.

Το έργο σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος (δημοσίευση 28-07-2021) θα ξεκινούσε – εκτός απροόπτου- μέσα στο φθινόπωρο. Ο προσωρινός ανάδοχος είχε προκύψει από την διαγωνιστική διαδικασία και εφόσον ολοκληρώνονταν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες τον Σεπτέμβριο θα προέκυπτε και ο οριστικός ανάδοχος, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

Το έργο

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα είναι ήπιας μορφής με στόχο την αναζωογόνηση και την ανάπλαση του άλσους, έτσι ώστε να είναι λειτουργικό και προσιτό. Η παρέμβαση που θα υλοποιηθεί αφορά σε σειρά ενεργειών με σκοπό την ανάπλαση – ανανέωση των Αλσών Γαρίτσας και Ανεμόμυλου του Δήμου Κέρκυρας, αρχίζοντας από την θέση όπου ευρίσκεται το μνημείο «Κολώνα Ντάγκλας» έως την περιοχή του «Ναυτίλου» και παρεμβάλλεται κατά μήκος του κόλπου της Γαρίτσας και των ομώνυμων γειτονιών Γαρίτσας και Ανεμόμυλου.

Η πράξη θα υλοποιηθεί με τρία υποέργα:

Yποέργο 1. Διαμόρφωση – Ανάπλαση άλσους Γαρίτσας- Ανεμομύλου,

Υποέργο 2. Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση του άλσους Γαρίτσας- Ανεμομύλου

Υποέργο 3. Σωστική Αρχαιολογική Έρευνα

Διεθνής ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός

Για το δεύτερο μάλιστα υποέργο, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου άναψε το «πράσινο φως» για την έγκριση των τευχών δημοπράτησης και κατάρτισης των όρων του σχεδίου διακήρυξης για την δημοπράτηση της προμήθειας εξοπλισμού για την αναβάθμιση του άλσους Γαρίτσας- Ανεμομύλου, στη συνεδρίασή της, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

Ο διεθνής ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, αποκλειστικά βάσει τιμής για τα προσφερόμενα είδη, βάσει των κριτηρίων αξιολόγησης.

Τι περιλαμβάνει

Η προμήθεια του εξοπλισμού περιλαμβάνει την αντικατάσταση των οργάνων παιδικής χαράς, τον εξοπλισμό των γυμναστηρίων υπαίθρου με έξι όργανα το καθένα, την αντικατάσταση των υφιστάμενων μπασκετών, την προμήθεια και τοποθέτηση των ραμπών του σκέιτμπορντ καθώς και την αντικατάσταση του λοιπού αστικού εξοπλισμού όπως παγκάκια, τραπέζια, καλάθια απορριμμάτων, εμπόδια στάθμευσης κ.α, επίσης περιλαμβάνει και μια προμήθεια 50 φωτιστικών με τους στύλους τους, οι οποίοι είναι ίδιοι με αυτούς που το ΥΠ.ΠΟ έχει εγκρίνει για το Άλσος και τα οποία θα αντικαταστήσουν υφιστάμενους στύλους και φωτιστικά επί της οδού Δημοκρατίας ή οποία συνορεύει με τα άλση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 738.012,04 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24% και η διάρκεια ορίζεται σε 12 μήνες.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ