Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι Υγειονομικοί στο Νοσοκομείο Κέρκυρας (video)

Απεργία
01 Δεκεμβρίου 2021 / 11:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για 92η ημέρα βρίσκονται οι 64 υγειονομικοί του Νοσοκομείου σε αναστολή εργασίας,

χωρίς μάλιστα να έχουν αντικατασταθεί, και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους να αναλαμβάνουν να καλύψουν τα κενά χωρίς τη δυνατότητα να μπορούν να πάρουν άδειες καθώς έχουν κι αυτές ανασταλεί σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας.

Στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων και της απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ, έγινε σήμερα συγκέντρωση στην πύλη του ιδρύματος από το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΚ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων στον Ψυχιατρικό Τομέα. 


Τάσος Παπατσώρης, Σωματείο Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα

Όπως αναφέρει το Σωματείο Ψυχιατρικού Τομέα «Απεργούμε για την συνεχιζόμενη αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι μας που συνεχίζει να απορρίπτει πεισματικά την ένταξή μας στα ΒΑΕ και την μη αναγνώριση της νόσησης από κορονοϊό ως επαγγελματική ασθένεια, παρά τους θανάτους συνάδελφων μας.

Απεργούμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο την σωματική και ψυχική εξουθένωση, τα αλλότρια καθήκοντα, τις συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα, τα κομμένα ρεπό και άδειες.

Απεργούμε για τους καθηλωμένους και πετσοκομμένους μισθούς μας από το 2012. Για την μη χορήγηση 13ου και 14ου μισθού.

Αγανακτούμε με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων ακόμη και από τη χορήγηση «κοινωνικού μερίσματος» ύψους μισού μισθού».

Οι συμβασιούχοι της καθαριότητας

Στη συγκέντρωση συμμετείχε το Σωματείο Συμβασιούχων Καθαριστών, το οποίο βρίσκεται σε τρίτη μέρα κινητοποίησεων. Η επερχόμενη λήξη των συμβάσεών τους, τους φέρνει αντιμέτωπους με την αβεβαιότητα που φέρνει η επιστροφή των εργολαβικών συνεργείων. Στο πλάι τους στέκεται και ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων με την Τομεακή Επιτροπή Συμβασιούχων Καθαριστών. 

Τιμωρητικά μέτρα

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την τιμωρητική αντιμετώπιση προς όλους όσοι δεν επιλέγουν τον εμβολιασμό, και υποστηρίζουν ότι το κράτος θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει σωστή ενημέρωση για να πείσει όσους έχουν αμφιβολίες για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Αντ' αυτού, λένε οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση επιλέγει μέτρα τιμωρητικού και διχαστικού χαρακτήρα, τα οποία πλέον επεκτείνονται και στους συνταξιούχους με την επιβολή οικονομικών κυρώσεων. 

Ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων συμβασιούχων στην καθαριότητα που βρίσκονται σε ομηρία εδώ τρία χρόνια, για την ουσιαστική ενίσχυση του στυστήματος υγείας είτε στον οικονομικό τομέα είτε την περαιτέρω στελέχωση. Απεργούν για την πολιτική της κυβέρνησης στην ιδιωτικοποίηση, όπως έχει ήδη γίνει με τα συνεργεία φύλαξης και εστίασης (τραπεζοκόμους) και προβλέπεται να γίνει και με τα συνεργεία καθαριότητας από τις αρχές του χρόνου. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ