Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρία χάλκινα για την Στ. Ασημοπούλου του Αλκίνοου

Άρση Βαρών
30 Nov 2021 / 16:50
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Τεράστια επιτυχία για τον Αλκίνοο και τη νεαρή αθλήτρια Στεφανία - Μαρία Ασημοπούλου, που στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κατέκτησε στην κατηγορία Νέων Γυναικών τρία χάλκινα μετάλλια.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Τεράστια επιτυχία για τον Αλκίνοο και τη νεαρή αθλήτρια Στεφανία  - Μαρία Ασημοπούλου, που στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κατέκτησε στην κατηγορία Νέων Γυναικών τρία χάλκινα μετάλλια. Μια διάκριση ξεχωριστή για τον Σύλλογο, για την Κέρκυρα και μια δικαίωση για τον Ηρακλή  Ροδίτη τον άνθρωπο που έχει δώσει και την ψυχή του για το άθλημα στο νησί, μια δικαίωση, παρά τις «αχαρακτήριστες» αθλητικές υποδομές στις οποίες αθλούνται τα παιδιά.

Σίγουρα μια τέτοια διάκριση σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα ικανοποιεί και δίνει κίνητρο, αλλά και υποχρέωση να συνεχιστεί η προσπάθεια, μια προσπάθεια που χρειάζεται υποστηρικτές, είτε είναι η πολιτεία είτε οι ιδιώτες για το άθλημα που για τρίτη δεκαετία κάνει τη δική του προσπάθεια στο νησί.   
 
Το δελτίο τύπου του Αλκίνοου  
 
Διεξήχθησαν στο Λουτράκι  26-29 Νοεμβρίου 2021 οι Πανελλήνιοι αγώνες Ανδρών- Γυναικών και Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, αν σκεφτούμε τις δυσκολίες της εποχ΄λης που ζούμε.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αλκίνοος Κέρκυρας συμμετείχε και εκπροσωπήθηκε επάξια από την Στεφανία-Μαρία Ασημοπούλου.

Η αθλήτρια μας αγωνίστηκε στην κατηγορία των 49 κιλών. Με σύνολο 80kg, 36 στο Αρασέ και 44 στο Επολέ Ζετέ κατέλαβε την 3η θέση σε όλες τις κινήσεις, στο Πανελλήνιο Νέων Γυναικών κατακτώντας τρία (3) χάλκινα μετάλλια και την 5η θέση στο Πανελλήνιο Γυναικών.

Για το σύλλογό μας, όσο και αν φανεί παράξενο στους Κερκυραίους –ες πολίτες, είναι μια τεράστια επιτυχία αν αναλογιστούμε τις τοπικές συνθήκες που παλεύει να επιβιώσει.

Για τα παραλειπόμενα του αγώνα της αθλήτριάς μας… στο Αρασέ έχασε δυο φορές τα 39 kg   και στο Επολέ Ζετέ τα 50 kg   . Αν αναλογιστούμε ότι στην προπόνηση σηκώνει 45 kg   στο αρασέ και 55 στο Επολέ Ζετέ, μπορούμε να πούμε ότι με λίγη προσπάθεια θα μπορούσε να είχε σηκώσει περισσότερα, όμως το αποτέλεσμα μετράει.

Η πορεία προς την κορυφή είναι ανηφορικός και ειδικά στην Κέρκυρα…
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια