Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζονται οι ζημιές της κακοκαιρίας στη Βόρεια Κέρκυρα

Κακοκαιρία
30 Nov 2021 / 13:45

Επί ποδός τα συνεργεία του Δήμου για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργεί στο πέρασμα της η «εν εξελίξει» κακοκαιρία των τελευταίων ημερών του Νοεμβρίου.

Τα «νεύρα» του «Αίολου» αντιμετώπισε σήμερα ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας που «έστειλε» ξημερώματα Τρίτης 30 Νοεμβρίου τη θάλασσα στη στεριά να πάρει ό,τι έβρισκε μπροστά της στα παραλιακά μέτωπα του Δήμου.

Όπως ανακοινώνει ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, «θύματα» της κακοκαιρίας έπεσαν μεταξύ άλλων:
1.Ο παραλιακός δρόμος Αγίου Γεωργίου Πάγων που σκεπάστηκε με μεγάλες ποσότητες άμμου  και  
2. Ο παραλιακός  δρόμος Ρόδας –Αχαράβης που υπέστη εκτεταμένη και ολοσχερή διάβρωση ενώ στη θάλασσα βρέθηκε σταθμευμένο σκαπτικό μηχάνημα εργολάβου.


Από τη μανία των ισχυρών ανέμων δεν ξέφυγαν ούτε τα φυτεμένα  αρμυρίκια κατά μήκος του ίδιου  δρόμου, ενώ με την ολοσχερή καταστροφή του οδοστρώματος σε άμεσο κίνδυνο διάβρωσης έχουν εκτεθεί το δίκτυο αποχέτευσης και φρεατίων της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση τόσο από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας όσο και από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Θιναλίου. Ειδικότερα: στο σημείο  νωρίς το πρωί  επιχείρησαν τα μηχανήματα και το προσωπικό της πολιτικής προστασίας και  των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας,υπό τον  Συντονισμό των  Αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας Θεοφάνη Σκέμπρη και  Έργων Χαρίτωνα Κουτσούρη, για την απομάκρυνση του μηχανήματος από τη θάλασσα. Στο σημείο έσπευσαν επίσης ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, και ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας Νίκος Μουζακίτης.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας συνεχίζει να τελεί σε επιχειρησιακή  24ωρη ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας για παρεμβάσεις, όπου παρουσιάζονται προβλήματα  από τις  έντονες βροχοπτώσεις και τους  ισχυρούς ανέμους.

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν πλημμυρισμένους δρόμους πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων, χαλαζόπτωσης και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

- Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (πχ γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (πχ κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Πολιτική Προστασία, Τροχαία κλπ.