Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα μέτρα: Μηνιαίο «πρόστιμο» σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών (video)

Εμβολιασμός
30 Nov 2021 / 11:43

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Μετά τους υγειονομικούς, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού επεκτείνεται και στους πολίτες άνω των 60 ετών.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο, νέο μέτρο «προστίμου» 100 ευρώ μηνιαίως σε κάθε πολίτη άνω των 60 ετών που αρνείται να εμβολιαστεί. Οι συμπολίτες μας που ανήκουν στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, είναι περίπου 580.000 και η διασταύρωση των στοιχείων τους θα γίνεται μέσω της ΑΑΔΕ. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «από αυτούς μόνον 60.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν εντός του Νοεμβρίου. Τα στοιχεία δείχνουν ωστόσο ότι είναι οι άνω των 60 που νοσηλεύονται και δυστυχώς χάνονται».

«Δεν είναι ποινή», είπε ο Πρωθυπουργός, «θα έλεγα ότι είναι αντίτιμο υγείας και πράξη δικαιοσύνης προς τους πολύ περισσότερους συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί και στερούνται υπηρεσίες υγείας, εξ αιτίας των λίγων ανεμβολίαστων». 


Οσοι δεν σπεύσουν να κλείσουν ραντεβού, θα τους έρθει «ραβασάκι» από την Εφορία και θα κληθούν να καταβάλλουν μηνιαίως 100 ευρώ διοικητικό πρόστιμο, μέχρι να συμμορφωθούν με το νέο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους.

Το μέτρο θα τεθεί άμεσα σε ισχύ και η προθεσμία για να κλείσουν ραντεβού είναι η 16η Ιανουααρίου 2022. Από κει κι έπειτα, θα έχουν πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα και για όσο θα είναι σε ισχύ το παραπάνω μέτρο.

Στην εισαγωγική του ομιλία, στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Ομικρον και θα προβεί και σε περισσότερες ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών των Χριστουγέννων.