Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακόμη ένας ασθενής με κορωνοϊό στην ΜΕΘ κατέληξε

κορωνοϊός
29 Nov 2021 / 12:52

Παρατείνεται η απαγόρευση της εισόδου των συνοδών για όλη την εβδομάδα στην Παθολογική Κλινική

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε κατάσταση συναγερμού εξακολουθεί να παραμένει το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας από τις αυξημένες νοσηλείες ασθενών  που έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό και χρίζουν εισαγωγής στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου (ώρα 12.20 μ.μ.) στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων νοσηλεύονται 26 ασθενείς, 10 στην Πνευμονολογική Κλινική και τέσσερις στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Χθες πάντως Κυριακή, σημειώθηκε ακόμη ένας θάνατος ασθενούς με covid 19 που νοσηλεύονταν στην ΜΕΘ. Πρόκειται για έναν 76 χρονο άνδρα που δεν είχε εμβολιαστεί.

Ακόμη μια εβδομάδα

Στο μεταξύ παρατείνεται η απαγόρευση της εισόδου των συνοδών για όλη την εβδομάδα στην Παθολογική Κλινική μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν το τελευταίο διάστημα μεταξύ των ασθενών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κέρκυρας. Το μέτρο εφαρμόστηκε αρχικά το περασμένο Σάββατο με απόφαση της Επιτροπής Λοιμώξεων. Ωστόσο κατόπιν επανεξέτασής του, κρίθηκε αναγκαίο να παραταθεί για όλη την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, για κάθε ασθενή επιτρέπεται μόνον ένας συνοδός, ο οποίος πρέπει να έχει κάνει rapid test πριν την είσοδό του - είτε είναι εμβολιασμένος είτε είναι ανεμβολίαστος. Μάλιστα εάν χρειαστεί να βγει από το Νοσοκομείο, την επόμενη φορά που έρθει ξανά πρέπει να έχει καινούργιο rapid test. Ωστόσο παρά και τα τεστ που γίνονται, πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα στην Παθολογική, που έχει περισσότερους ασθενείς και προσωπικό.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ