Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

AHEPA Κέρκυρας : Εκδήλωση για την Αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου

AHEPA Κέρκυρας
29 Nov 2021 / 10:35

Ο καθηγητής του ΕΜΠ Σίμος Ασημακόπουλος παρουσίασε το χρονικό της αποκατάστασης που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016 μετά από πρόταση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, το τμήμα AHEPA Κέρκυρας HJ-34, πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα την «Αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου» στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκυρας.

Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κ.Σίμος Ασημακόπουλος, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και μέλος της διεπιστημονικής ομάδας που εκπόνησε τη μελέτη και υλοποίησε τις εργασίες συντήρησης, προστασίας και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου που περιβάλλει τον τάφο του Ιησού στον Ναό της Αναστάσεως.



Ο καθηγητής παρουσίασε το χρονικό της αποκατάστασης που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016 μετά από πρόταση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου προς το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τη σύμφωνη γνώμη και των άλλων δύο θρησκευτικών κοινοτήτων που χειρίζονται τον Πανάγιο Τάφο, του Τάγματος των Φραγκισκανών και του Πατριαρχείου των Αρμενίων στα Ιεροσόλυμα.



Τόνισε τις πτυχές αυτού του σημαντικού εγχειρήματος που ολοκληρώθηκε το 2017 με τη συνδρομή συντηρητών του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και την αξία αυτού του υποδειγματικού έργου που αποκατέστησε ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και χριστιανοσύνης. Λόγω των έκτακτων συνθηκών για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεδομένου ότι υπήρχε περιορισμένη δυνατότητα φυσικής παρουσίας, η εκδήλωση μεταδόθηκε ταυτόχρονα και από τα κοινωνικά μέσα της οργάνωσης.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του τμήματος θα ήθελαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στην Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας για την διάθεση της αίθουσας εκδηλώσεων και την άψογη συνεργασία καθώς και την ευγνωμοσύνη τους τόσο προς τον ομιλητή της βραδιάς Κο Ασημακόπουλο όσο και προς τον Κο Σπίγγο Ιωάννη και το ξενοδοχείο «ARCADION” για την υποστήριξη τους.