Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: «Πολίτες β΄ κατηγορίας οι νησιώτες στις παροχές δημόσιας υγείας» (video)

Δήμητρης Μπιάγκης
26 Nov 2021 / 17:28

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης πραγματοποίησε ομιλία

στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Τετάρτης 24-11-2021, στη συζήτηση για: «τις προτάσεις και τα κίνητρα για τη στελέχωση των δομών δημόσιας υγείας στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές».

Βασικά Σημεία της Ομιλίας του Βουλευτή ήταν τα εξής:

- Η «τραγική» κατάσταση στις δομές υγείας των νησιών μας δεν είναι ένα «καινούργιο» φαινόμενο. Η πανδημία απλά λειτούργησε ως καταλύτης και αποκάλυψε με τον πιο απάνθρωπο και βίαιο τρόπο την ανεπάρκεια των νησιωτικών, υγειονομικών δομών.

- Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους Ιατρούς, τους νοσηλευτές και τους υγειονομικούς εν γένει για να υπηρετούν σε «Νησιωτικές» και δη «Δυσπρόσιτες» περιοχές.

- Αποτελεί κοινό αίτημα όλων των εμπλεκομένων φορέων της Περιφέρειάς μας, η σύσταση μιας ανεξάρτητης «Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων» προκειμένου να καλυφθεί το τεράστιο Διοικητικό κενό που διαπιστωμένα έχει καταδειχθεί λόγω της μεγάλης έκτασης των  πολλών δομών αλλά και των ιδιαιτεροτήτων  της ίδιας της περιοχής μας.

- Καταθέσαμε έγκαιρα προτάσεις και τροπολογίες για την επίλυση των προβλημάτων της στελέχωσης των δομών υγείας των νησιωτικών περιοχών, με κίνητρα τόσο υπηρεσιακά-επιστημονικά (Ιούνιος 2020) όσο και οικονομικά (Δεκέμβριος του 2020), που δυστυχώς δεν έτυχε της ανάλογης αποδοχής από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σας. 
           
Κλείνοντας την Ομιλία του, ο κ. Μπιάγκης τόνισε ότι: «Η πανδημία πλέον, κύριε Υπουργέ, έχει καταστήσει σαφές ότι πέρα από την ίδια την «ειδική συνθήκη» της πανδημίας που βιώνουμε και τις επιβεβλημένες αλλαγές που απαιτούνται για τη στήριξη των υγειονομικών δομών, είναι επίσης υψίστης πολιτικής προτεραιότητας να επενδύσουμε  σ’ ένα τουριστικό προϊόν που θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις δομές υγείας.
Εάν επιθυμούμε πράγματι να έχουμε ένα ελκυστικό τουριστικό προϊόν, θα πρέπει πρώτα να εστιάσουμε σε ένα γερό, καλά θεμελιωμένο σύστημα υγείας με δομές που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των νησιωτών αλλά και των τουριστών».